Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Τα λάθη της οδήγησης την άνοιξη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η άνοιξη βρίσκεται προ των πυλών και η θερμοκρασία ανεβαίνει. Η καθημερινότητά μας γίνεται πιο εύκολη και η μετακίνηση με δίκυκλο πιο ευχάριστη. Εκτός κι αν κάνουμε τα συνηθισμένα λάθη της άνοιξης.

Θυμάστε πριν χρόνια τέτοια εποχή που οι μανάδες μας προειδοποιούσαν ότι δεν πρέπει να ξανοιγόμαστε ακόμη και να φοράμε το μπουφάν μας, γιατί καλή είναι η άνοιξη, αλλά κρύβει κινδύνους; Κάπως έτσι συμβαίνει και με τη μοτοσικλέτα και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε κάποιους τομείς, προκειμένου να μην αμαυρώσουμε τις ανοιξιάτικες βόλτες μας.

Αρχικά, καλό είναι να θυμηθούμε τις μανάδες μας και να μην αλλάξουμε απευθείας το χειμωνιάτικο μπουφάν μας με το καλοκαιρινό. Είναι ακόμη νωρίς, άλλωστε, για διάτρητο μπουφάν. Προς το παρόν, λοιπόν, ας αφαιρέσουμε μόνο την εσωτερική επένδυση από το χειμωνιάτικο.

Αν είχαμε εγκαταλείψει για κάποιο διάστημα τη μοτοσικλέτα μας, λόγω κρύου, δεν μπορούμε απλά να την ξαναβάλουμε μπρος και να ξεκινήσουμε τις βόλτες. Ανάλογα και με το πόσο καιρό την είχαμε ακινητοποιημένη, θα πρέπει να αλλάξουμε λάδια και φίλτρα, αλλά και να ελέγξουμε ελαστικά και μπαταρία.

Καλό είναι να μην παρασυρθούμε από τον καλό καιρό και ξεκινήσουμε τις βόλτες με ανοιχτή ζελατίνα κράνους, προκειμένου να μυρίζουμε τα λουλούδια. Εκτός του ότι τα λουλούδια δεν μυρίζουν ακόμη, έχουν ξεκινήσει να κάνουν την εμφάνισή τους ζουζούνια κάθε μεγέθους που μπορεί να προσγειωθούν στο πρόσωπό μας, με επίπονες συνέπειες.

Οι βροχές φαίνεται να μας έχουν αποχαιρετήσει προς το παρόν. Ωστόσο, δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι οι δρόμοι είναι πλέον στεγνοί. Πολλοί νοικοκυραίοι έχουν ήδη ξεκινήσει να πλένουν με λάστιχα αυλές και πεζοδρόμια και τα νερά καταλήγουν, φυσικά, στο δρόμο. Ας έχουμε, λοιπόν, το νου μας.

Ειδικά τα σαββατοκύριακα, ο καλός καιρός θα επαναφέρει στους δρόμους δικυκλιστές που έχουν να ανέβουν στη σέλα από τον Οκτώβριο. Όσο καλοί οδηγοί κι αν ήταν τότε, τις πρώτες ημέρες θα είναι σίγουρα σκουριασμένοι. Ας έχουμε, λοιπόν, το νου μας και για αυτούς κι ας μην εμπιστευόμαστε όποιον συναντάμε στο δρόμο μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.