Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Το κουδούνι θα χτυπήσει στις 5 Σεπτεμβρίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις 31 Μαΐου θα λήξουν τα μαθήματα σε Γυμνάσια, Α, Β Λυκείου και στις 21 Μαΐου για τη Γ Λυκείου.

Έξι μέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 5 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το κουδούνι των σχολείων όλης της χώρας για το νέο σχολικό έτος σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «ΒΗΜΑ».

Όσον αφορά τη λήξη του διδακτικού έτους δεν θα υπάρχουν αλλαγές για τους μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων αφού τα μαθήματα θα λήξουν στις 15 Ιουνίου όπως και φέτος.

Αντίθετα τα μαθήματα για τους μαθητές των Γυμνασίων και των δυο πρώτων τάξεων του Λυκείου θα λήξουν Παρασκευή 29 Μαΐου του 2015. Για τους τελειόφοιτους του νέου σχολικού έτους τα μαθήματα θα λήξουν 21 Μαΐου. Η ημερομηνία αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι πανελλαδικές του 2015 αναμένεται να ξεκινήσουν το διάστημα 25-29 Μαΐου.

Θυμίζουμε στους αναγνώστες ότι από το νέο σχολικό έτος αναμένεται να κοπούν οι αργίες του Αγ. Ιωάννη (7 Ιανουαρίου) και των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου). Οι γενικοί περίπατοι θα μειωθούν κατά δυο. Ωστόσο η μείωση αυτή δεν θα επηρεάσει τους συνολικούς περιπάτους που έχουν οι μαθητές καθώς θα αυξηθούν κατά 2 οι εκδρομές για εκπαιδευτικούς λόγους. Παράλληλα η επιμήκυνση του έτους κατά δυο εβδομάδες θα φέρει μεγαλύτερες χειμερινές διακοπές για τους μαθητές.

Λιγότερες οι αποσπάσεις

Το νέο σχολικό έτος θα φέρει λιγότερες αποσπάσεις για τους εκπαιδευτικούς καθώς ο στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι να περιοριστούν στο 1% του συνολικού εκπαιδευτικού δυναμικού. Όπως έγραψε το newsbeast.gr το Υπουργείο εξετάζει τρόπους για την καλύτερη διαχείριση του προσωπικού ώστε να περιοριστούν οι ελλείψεις. Θυμίζουμε ότι το τρέχον σχολικό έτος έχουν προσληφθεί περισσότεροι από 12.000 αναπληρωτές γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με ελλείψεις εκπαιδευτικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.