Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Διόδια μόνο για... ξένους στη Γερμανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από το μέτρο εξαιρούνται οι Γερμανοί και οι μοτοσυκλέτες.

Οι αυτοκινητόδρομοι της Γερμανίας πέρα από την ποιότητά τους είχαν και την σπάνια παροχή να μην υποχρεώνουν σε πληρωμή διοδίων όσους τους χρησιμοποιούσαν.

Αυτό αλλάζει δημιουργώντας όμως δύο παράδοξα. Το ένα είναι ότι αφορά μόνο μη γερμανούς οδηγούς και το άλλο ότι από το μέτρο εξαιρούνται οι μοτοσυκλέτες που θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις παροχές των αυτοκινητόδρομων χωρίς διόδια.

Το νέο σύστημα διοδίων θα αφορά μόνο αυτοκίνητα με «ξένες», μη γερμανικές, πινακίδες κυκλοφορίας. Τα «εισιτήρια» για τους αυτοκινητόδρομους θα πωλούνται στα σύνορα κατά την είσοδο στο Γερμανία, αλλά και σε άλλα σημεία εντός της χώρας.

Οι γειτονικές χώρες Αυστρία και Ελβετία εφαρμόζουν ήδη ένα ανάλογο μέτρο και έχουν ήδη δημιουργήσει ένα θέμα περί διακρίσεων σχετικά με την εθνικότητα. Ωστόσο το κομμάτι που αφορά τους μοτοσυκλετιστές θα είναι αποκλειστικά γερμανική πρωτοτυπία.

Το κόστος θα κυμαίνεται στα 100 ευρώ ανά έτος και δεν υπάρχει πληροφόρηση αν θα υπάρχει και δυνατότητα για τμηματική κοστολόγηση, ανάλογα με τη διάρκεια παραμονής στη χώρα και χρήσης των αυτοκινητοδρόμων της.

Το μέτρο δεν αναμένεται να εφαρμοστεί νωρίτερα από τον Ιανουάριο του 2016. Μέχρι τότε αναμένονται κάποιες αντιδράσεις από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχετικά με την προνομιακή μεταχείριση στα οχήματα που έχουν ταξινομηθεί στη Γερμανία.

Οι κάτοικοι της ευροζώνης θα βρεθούν στο επίκεντρο μακρόχρονης αντιπαράθεσης για το θέμα, που δεν αποκλείεται να μείνει άλυτο και να καταλήξει μέχρι και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.