Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

«Έχω να φάω πέντε χρόνια…»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σπάνια ασθένεια αναγκάζει 19χρονη να «κόψει» το φαγητό - Δείτε τις φωτογραφίες.

Από γαστροπάρεση πάσχει η 19χρονη Ayllah-Beau Foley από τη Βρετανία, μια ασθένεια που έχει προκαλεί παράλυση του στομαχιού της, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φάει εδώ και πέντε χρόνια!

Η νεαρή γυναίκα τρέφεται πλέον, με πολύ μικρές ποσότητες φαγητού, με σωληνάκι που περνά κατευθείαν από το λαιμό στο αίμα της.

«Από τότε που αρρώστησα άλλαξε η ζωή μου», αφηγείται η 19χρονη στην Daily Mail. «Δεν μπορώ πια να καθίσω στο τραπέζι με την οικογένειά μου, δεν μπορώ να βγω για φαγητό με τους φίλους μου. Στα γενέθλιά μας με τον δίδυμο αδελφό μου Jordan δεν μπορούμε να φάμε μαζί την τούρτα μας. Είναι δύσκολο αλλά προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά και ελπίζω κάποτε να αναρρώσω».



Η Ayllah-Beau άρχισε να έχει τα πρώτα συμπτώματα ύστερα από ένα ταξίδι της για εθελοντική προσφορά στην Ινδία με το σχολείο της. «Νόμιζα πως είχα πάθει τροφική δηλητηρίαση αλλά η κατάστασή μου συνεχώς χειροτέρευε», εξηγεί.



Προβληματισμένοι ήταν και οι γιατροί που αρχικά θεώρησαν πως έχει κάτι στη σκωληκοειδή αλλά στη επέμβαση που την υπέβαλαν δεν βρήκαν τίποτα.

Μετά σκέφτηκαν πως ίσως ήταν κάτι γυναικολογικό, αλλά ούτε από εκεί βρέθηκε κάτι. «Άρχισαν να σκέφτονται πως ήταν κάτι ψυχολογικό», λέει η μαμά της, «μας θύμωνε που μας έλεγαν πως ήταν όλα στο κεφάλι της ενώ ήταν προφανές πως κάτι άλλο έτρεχε».



Τελικά η Ayllah-Beau διαγνώστηκε με γαστροπάρεση.



«Σοκαριστήκαμε όταν μάθαμε πως οι μύες του στομάχου της είχαν παραλύσει, δεν είχαμε ιδέα πως υπήρχε καν τέτοια ασθένεια, αλλά μας ανακούφισε από την άλλη που μάθαμε τουλάχιστον τι είχε», προσθέτει.



Αλλά οι δυσκολίες παρέμεναν για την Αyllah-Beau. Δοκίμασε ένα σωρό θεραπείες χωρίς αποτέλεσμα κι έτσι κατέληξε να τρέφεται με το σωληνάκι που στέλνει θρεπτικά συστατικά μέσω μιας φλέβας της, προσπερνώντας έτσι το πεπτικό της.



«Τρέφεται έτσι επί 14 ώρες στη διάρκεια της νύχτας για να μείνει ζωντανή» , εξηγεί η μητέρα της, «αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο που έχουμε, ελπίζουμε να βρεθεί κάτι καλύτερο στο μέλλον».



Η Ayllah-Beau εύχεται να μπορούσε να τρώει όπως κάθε άλλος άνθρωπος. «Λαχταράω πράγματα όπως σοκολάτα, γλυκά και burgers. Τρώω μια μικροσκοπική μπουκιά κατά διαστήματα, για να ικανοποιήσω την επιθυμία μου, αλλά δεν είναι το ίδιο», λέει η ίδια.



«Πρόκειται για μια σπάνια ασθένεια», εξηγεί ο Dr Simon Gabe, ο γαστρεντερολόγος που έχει αναλάβει την 19χρονη. «Λόγω της αδυναμίας των μυών του στομάχου το φαγητό δεν δέχεται τη σωστή επεξεργασία κι έτσι υπάρχει αίσθημα κορεσμού συνεχές, ναυτία και εμετός. Εκτιμάται πως διαγιγνώσκεται σε έναν στους 50.000 ανθρώπους και είναι συνηθέστερη στις γυναίκες».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.