Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Στημένο το κίνημα της μπανάνας;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προσχεδιασμένη χαρακτηρίζει η ισπανική εφημερίδα "AS" την αντι-ρατσιστική εκστρατεία, η οποία κατέκλυσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την κίνηση του Ντάνι Άλβες να φάει την μπανάνα που του εκτόξευσε ένα οπαδός της Βιγιαρεάλ.

Η ιστορία ξεκινάει από τη ρατσιστική επίθεση που είχε δεχτεί ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Μπαρτσελόνα μαζί με τον συμπαίκτη του Νεϊμάρ στο Καταλανικό ντέρμπι με την Εσπανιόλ τον περασμένο Μάρτιο. Μετά από το εν λόγω περιστατικό, οι δύο ποδοσφαιριστές προσεγγίστηκαν από διαφημιστικές εταιρίες και τους ζητήθηκε να προωθήσουν καμπάνια κατά των ρατσιστικών φαινομένων τα οποία ταλανίζουν το ισπανικό ποδόσφαιρο.

Ο Άλβες φυσικά δεν ήξερε πως θα του πετούσαν την μπανάνα στο συγκεκριμένο ματς όμως, ο ίδιος αλλά και ο Νεϊμάρ είχαν αποφασίσει να εκμεταλλευτούν το πρώτο κρούσμα ρατσιστικής συμπεριφοράς όπως και έγινε. Τη στιγμή που ο Ντάνι Άλβες σήκωσε την μπανάνα από το χορτάρι και την έφαγε αλλά και η φωτογραφία του Νεϊμάρ λίγα λεπτά αργότερα αποτέλεσαν το έναυσμα προκειμένου να εξαπλωθεί στο διαδίκτυο. Εντός ολίγων λεπτών αρκετοί ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης και εξαιρετικά δημοφιλείς όπως ο Σέρχιο Αγκουέρο, ο Νταβίντ Λουίζ, ο Χουλκ, ο Μάριο Μπαλοτέλι και ο Ρομπέρτο Κάρλος ακολούθησαν το παράδειγμα του Νεϊμάρ και πόσταραν ανάλογες φωτογραφίες.

Σύμφωνα με τον Κούγκα Κέτζερ, συνεργάτη της διαφημιστικής εταιρίας "Loducca", το πλάνο λειτούργησε εξαιρετικά.

«Οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια. Η χειρονομία δεν χρειάζεται μετάφραση και αυτό που βλέπουμε όλοι μας είναι το θέμα πλέον έχει γίνει παγκόσμιο. Η αρχική ιδέα ήταν να φάει την μπανάνα ο Νεϊμάρ αλλά τελικά το έκανε ο Άλβες. Όμως, το αποτέλεσμα ήταν ίδιο».

Ο Κέτζερ εξηγεί πως το #somostodosmacacos και το #weareallmonkeys, τα οποία κατέκλυσαν το twitter, είχαν αποφασιστεί από πριν.

Τέλος, η "AS" τονίζει πως έχει γίνει και μια ιδιαίτερα προσεχτική προετοιμασία της εμπορικής χρήσης του εν λόγω ρατσιστικού κινήματος. Μάλιστα, αναφέρει πως η εταιρία που ανήκει σε Βραζιλιάνο τηλεπαρουσιαστή, τον Λουτσιάνο Χουκ, έχει θέσει ήδη προς πώληση έναντι 25 ευρώ μπλουζάκια με το λογότυπο του αντι-ρατσιστικού κινήματος.


Πηγή: http://www.pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.