Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Τον Ιούλιο η λειτουργία του υδατοδρομίου της λίμνης Βεγορίτιδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναμένεται η άδεια από το υπουργείο Μεταφορών.

Εντός του προσεχούς Ιουλίου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια από και προς το υδατοδρόμιο της λίμνης Βεγορίτιδας καθώς ο Δήμος Αμυνταίου που ανέλαβε την προώθηση των διαδικασιών αδειοδότησής του αναμένει την έγκριση της άδειας από το Υπουργείο Μεταφορών μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Τα παραπάνω ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Μάκης Ιωσηφίδης με αφορμή τις δοκιμαστικές πτήσεις υδροπλάνων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην περιοχή, στο πλαίσιο της πραγματοποίησης των σχετικών ελέγχων.

«Οι δοκιμαστικές πτήσεις έγιναν προκειμένου να οριοθετηθεί ο υδατοδιάδρομος και να οριστούν οι ανάγκες που θα προκύψουν για την πραγματοποίηση των κανονικών πτήσεων. Όλα αυτά τα στοιχεία θα συμπεριληφθούν στη μελέτη που υλοποιούμε και στον σχετικό φάκελο που θα υποβληθεί στο υπουργείο ώστε να πάρουμε την έγκριση της άδειας του υδατοδρομίου. Στο μεταξύ, μέχρι την έγκριση της αδειοδότησης θα εξετάσουμε με την εταιρεία διαχείρισης υδροπλάνων τον προγραμματισμό των δρομολογίων» σημειώνει ο κ. Ιωσηφίδης.

Σε ό,τι αφορά τις συνδέσεις της περιοχής με άλλα σημεία της Ελλάδας σχολιάζει ότι από έρευνα που έγινε προκύπτει μεγάλο ενδιαφέρον για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά και για τα νησιά. «Τα υδροπλάνα έχουν τη δυνατότητα να προσγειώνονται και σε χερσαίο χώρο, σε κανονικά δηλαδή αεροδρόμια. Συνεπώς είναι εφικτή η σύνδεση της περιοχής μας με εκείνες των μεγάλων αστικών κέντρων αλλά και με τα νησιά όπου υπάρχουν αδειοδοτημένα υδατοδρόμια. Ειδικά για τα νησιά υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και καθώς η μετακίνηση θα είναι αμφίδρομη, μας ενδιαφέρει να αναπτύξουμε και εμείς τον τουρισμό και να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των επισκεπτών από διάφορα σημεία της χώρας που σήμερα δεν μπορούν εύκολα να φτάσουν εδώ» προσθέτει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.