Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά ενόψει Πάσχα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές.

Σε στοχευμένους επιτόπιους ελέγχους, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση της υγιεινής και ασφάλειας των προϊόντων που διακινούνται σε προσφορά κατά τη διάρκεια της μεγάλης εβδομάδας καθώς και κάθε άλλη παράμετρος ορθής και εμπορική πρακτικής, προέβη το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μέσω των αρμοδίων κτηνιατρικών υπηρεσιών και των εποπτευομένων οργανισμών ΕΦΕΤ και ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Αφορμή αποτέλεσαν οι πρόσφατες διαμαρτυρίες καταναλωτών και φορέων κτηνοτροφικών συλλόγων της χώρας σχετικά με τη διαφημιστική προσφορά διακίνησης/πώλησης νωπού συσκευασμένου κρέατος αμνοεριφίων από τα διάφορα σούπερ μάρκετ ή άλλα σημεία πώλησης ζωικών προϊόντων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, μεταξύ άλλων, ελέγχονται:
- η υγιεινή και η ασφάλεια του συσκευασμένου προϊόντος σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας.
- η ορθή πρακτική αποθήκευσης, συντήρησης και έκθεσης προς πώληση των συσκευασμένων τεμαχίων νωπού κρέατος αμνοεριφίων.
- Η προέλευση των σφάγιων, το δίκτυο διακίνησης και όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας από την εκτροφή, το σφαγείο μέχρι την κατανάλωση.
- η τήρηση της κρεοσκοπικής επιθεώρησης και της κατάλληλης σφράγισης των αμνοεριφίων στο σφαγείο προέλευσης.
- Το ισοζύγιο των ποσοτήτων κρέατος κατά την προμήθεια και την πώληση του προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό.
- Κάθε άλλη σχετική τεχνική, ποιοτική και υγειονομική προδιαγραφή του συγκεκριμένου προϊόντος που διατίθεται ως νωπό κρέας αρνιού στην αγορά .

Το υπουργείο υπενθυμίζει στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις αγορές τους την εορταστική περίοδο του Πάσχα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.