Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Εισάγεται η ενότητα «Θεατρικής Παιδείας» στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μειωμένο εισιτήριο στις παραστάσεις του Κ.Θ.Β.Ε για σπουδαστές ΙΕΚ, ΣΕΚ και ΣΔΕ.

Μνημόνιο συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος υπέγραψαν ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Κ.Θ.Β.Ε. Γιάννη Βούρο και την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κ.Θ.Β.Ε Μένη Λυσαρίδου.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με το Κ.Θ.Β.Ε, που είναι αντίστοιχο με αυτό που έχει υπογραφεί από το Υπουργείο Παιδείας με το Εθνικό Θέατρο αφορά θεατρικές σπουδές για ειδικότητες τεχνικού προσωπικού τις οποίες θα μπορούν να παρακολουθούν από την επόμενη σχολική περίοδο οι σπουδαστές των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) και των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ).

Οι νέες προσφερόμενες ειδικότητες είναι οι εξής:

1. Βοηθός Σκηνογράφου – Ενδυματολόγου (ΔΙΕΚ)

2. Μηχανικός Σκηνής- Φροντιστής (ΔΙΕΚ)

3. Τεχνικός Θεατρικού Μακιγιάζ & Θεατρικών Κομμώσεων (ΔΙΕΚ)

4. Κατασκευαστής Θεατρικού Ενδύματος (ειδίκευση στον τομέα της Κοπτικής-Ραπτικής) (ΣΕΚ).

Στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης που λειτουργούν στους περισσότερους Δήμους της χώρας, όπως και στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), θα ενταχθεί η θεματική ενότητα ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Επίσης, ανακοινώθηκε η παροχή μειωμένου εισιτηρίου το οποίο ορίζεται στο ποσό των 8 ευρώ (οκτώ ευρώ) για τους καταρτιζόμενους σε όλα τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) της χώρας, στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) , στους εκπαιδευόμενους στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης της ΓΓΔΒΜ για όλες τις παραστάσεις παραγωγής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε όλη τη χώρα.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπέγραψε και μία πρόσθετη σύμβαση με το Κ.Θ.Β.Ε. που αφορά, όπως τόνισε η Πρόεδρος του Δ.Σ. Μένη Λυσσαρίδου, στην παραχώρηση επιλεγμένου αρχειακού υλικού, αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς, στους φορείς της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης. Πρόκειται για 862 θεατρικές παραγωγές και 81.200 σχετικά ψηφιακά αρχεία που θα αξιοποιηθούν μέσα από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.