Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Θρήνος και οργή στο "αντίο" στο τρίχρονο αγγελούδι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την ίδια ώρα που η μάνα και ο σύντροφός της έπαιρναν το δρόμο για τη φυλακή, με δάκρυα και μοιρολόγια, αλλά και κατάρες για εκείνους που το βασάνιζαν, οι γυναίκες του χωριού συνόδευαν στο νεκροταφείο στα Σκούρβουλα Ηρακλείου το άψυχο κορμάκι του περίπου 3 ετών αβάπτιστου αγοριού.

Το άψυχο και τυραννισμένο κορμάκι του μικρού Θανάση, όπως ήδη τον φώναζαν και θα τον βάφτιζαν αν δεν υπέκυπτε στο μαρτύριο του καυτού νερού, στο οποίο είχε υποβληθεί πριν λίγες ημέρες και όπως μαρτυρούσαν τα εγκαύματα τρίτου βαθμού στην πλάτη του, στα γεννητικά του όργανα, γύρω από τον ομφαλό, πίσω στους γλουτούς, ακόμη και στο τριχωτό της κεφαλής!

Ο μικρός Θανάσης, του οποίου γύρω στα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης σταμάτησε η καρδούλα από τους φρικτούς πόνους των εγκαυμάτων του και που είχε βασανιστεί, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, και κατά το παρελθόν, μιας κι έφερε παλαιότερα χτυπήματα κι εγκαύματα στο σώμα του, κηδεύτηκε μόλις χθες νωρίς το απόγευμα.

Σε μια μικρή τελετή, δίχως να μπει καν στην εκκλησία εξαιτίας του ότι ήταν αβάπτιστο, διαβάστηκαν στο μικρό αγγελούδι από τον εφημέριο του χωριού οι ευχές εκείνες που είναι για τέτοιες περιπτώσεις. Σύσσωμη η μικρή κοινωνία του χωριού, που έμαθε τελικά την ύπαρξη του μικρού παιδιού μετά τη δημοσιοποίηση του δράματός του, έτρεξε να προσφέρει πρώτα από όλα συμπαράσταση και συμπόνια έστω και μετά θάνατον σε ένα παιδί που έζησε όσο έζησε δίχως αγάπη, φροντίδα και στοργή.

Οι μεγάλες σε ηλικία γυναίκες έστησαν από νωρίς μοιρολόι και οι νεότερες έκλαιγαν κι αυτές πάνω στον τάφο του παιδιού. Η οικονομική συνδρομή των κατοίκων της περιοχής δεν έλειψε ούτε από τα κεράσματα που προσφέρθηκαν για τη μνήμη του, ενώ επίσης αφιλοκερδώς από γραφείο τελετών της περιοχής μεταφέρθηκε η σορός του παιδιού στην τελευταία του κατοικία.

Για το τραγικό περιστατικό οι συγγενείς δήλωσαν πως το έμαθαν όταν πλέον βρέθηκε ο 29χρονος στην Αστυνομία και μετά το θάνατο του παιδιού. Όλοι τους έχουν στενοχωρηθεί πάρα πολύ με το γεγονός και δεν μπορούν να πιστέψουν πως η 19χρονη ρίχνει το φταίξιμο στον 29χρονο γιο και αδελφό τους. Οι ίδιοι τόνισαν πως ο 29χρονος δούλευε από το πρωί έως το βράδυ για το μεροκάματο, κάνοντας δύσκολες εργασίες στο χοιροστάσιο, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα εργαζόταν, ενώ η 19χρονη, δίχως να δουλεύει, το μόνο που έκανε ήταν να βάφει τα νύχια της και να κάθεται.

Δεν τους έβλεπαν σε καθημερινή βάση γιατί διαμένουν κάποια χιλιόμετρα παραπέρα και, όπως είπαν, δεν μπορούσαν να γνωρίζουν πώς περνούσαν. Εκείνο όμως που πιστεύουν ακράδαντα είναι πως δεν μπορούσε ο 29χρονος να κάνει κακό σε παιδί που δεν ήταν δικό του. Αντιθέτως, ανέφεραν πως η 19χρονη από την πρώτη στιγμή που τη γνώρισαν έδειχνε να μη δίδει την πρέπουσα σημασία στο παιδί της.






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.