Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΕΣΑμεΑ: Μνημόνιο Συνεργασίας ΕΣΑμεΑ - υπουργείου Τουρισμού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28.03.2014

Μια εποικοδομητική συνεργασία επισφραγίσθηκε σήμερα με το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του προέδρου της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη και της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, το οποίο έχει σκοπό την ανάπτυξη ενός κοινού πλαισίου, με τη βοήθεια του οποίου οι προαναφερόμενοι θα αναπτύξουν αμοιβαία δυναμική συνεργασία για την ποιοτική αναβάθμιση του εθνικού τουριστικού προϊόντος μέσω της αποτελεσματικής προώθησης του «Τουρισμού για Όλους». Στη σημερινή συνάντηση παρευρέθηκαν ο κ. Βαρδακαστάνης, η κ. Κεφαλογιάννη, η συνεργάτης της ΕΣΑμεΑ για θέματα Προσβασιμότητας μηχανικός ΕΜΠ Μαρίλυ Χριστοφή και ο γ.γ. Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων Ιωάννης Πυργιώτης.

Στη συνάντηση ο κ. Βαρδακαστάνης δήλωσε: «Προσδοκούμε από εδώ να κινητοποιήσουμε και άλλους φορείς της Κυβέρνησης, όπως είναι τα υπουργεία Πολιτισμού, Ανάπτυξης, Ναυτιλίας και τις Περιφέρειες. Η υπόθεση της προσβασιμότητας στον Τουρισμό κατανοείτε πώς πρόκειται για αλυσίδα. Αν μια μονάδα είναι προσβάσιμη αλλά ο επισκέπτης δεν μπορεί να την προσεγγίσει το στοίχημα είναι χαμένο εξαρχής. Χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια, βήμα- βήμα να χτίσουμε την εικόνα της χώρας, για τους Έλληνες με αναπηρία και δίχως αναπηρία και για όλο τον κόσμο. Ο Τουρισμός για Όλους ωφελεί την Κοινωνία και την Οικονομία μιας χώρας».

Από την πλευρά της η υπουργός τόνισε ότι η προώθηση του μνημονίου συνεργασίας δεν είναι θέμα ευαισθησίας αλλά θέμα σύγχρονου πολιτισμού. «Λόγω της έλλειψης προσβασιμότητας η χώρα χάνει επισκέπτες, είτε άτομα με αναπηρία, είτε ηλικιωμένους είτε οικογένειες με παιδιά. Η συνεργασία με την ΕΣΑμεΑ και με την κινητοποίηση και άλλων φορέων μπορεί να βελτιώσει την εικόνα της χώρας».

Ο Τουρισμός για Όλους ως βασική φιλοσοφία σχεδιασμού τουριστικών πολιτικών, προγραμμάτων και δράσεων προωθεί μέτρα που απαιτούνται για την ανεμπόδιστη και ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην πολιτιστική ζωή, την αναψυχή, τον ελεύθερο χρόνο και τον αθλητισμό στο πλαίσιο των απαιτήσεων της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Η συμφωνία στοχεύει στην ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων μεταξύ των δύο Μερών, καθώς και στην από κοινού προώθηση και εφαρμογή καλών πρακτικών και δράσεων σε εθνικό επίπεδο.

Το κείμενο του Μνημονίου επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 100 KB)
Κείμενο μνημονίου σε ηλεκτρονική μορφή (application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document, 16 KB).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.