Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Η κινητή μονάδα της «Αποστολής» στα ορεινά χωριά της Κρήτης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μαζί με εθελοντές γιατρούς του ΙΣΑ εξέτασαν μαθητές και κατοίκους της περιοχής.

Μαθητές και κατοίκους της ορεινής περιοχής Σελίνου και Κισσάμου εξέτασε κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που βρίσκεται στην Κρήτη.

Στην Κάντανο, στο Ροδωπού και στον Πλάτανο, συνολικά εξετάστηκαν περισσότεροι από 60 ηλικιωμένοι και 250 παιδιά του δημοτικού και των παιδικών σταθμών, στα πλαίσια του 20ου Οδοιπορικού Υγείας..

Από το πρωί της Πέμπτης 27/3 έως και την Παραςκευή 28/3, εθελοντές γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με την Κινητή Μονάδα του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής ««ΑΠΟΣΤΟΛΗ»και με επικεφαλής τον Γενικό Δευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κισσαμου και Σελίνου, το «Αννουσάκειο» Ίδρυμα και τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, πραγματοποίησαν σειρά κλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων που περιελάμβαναν παιδιατρικής, παθολογικής και καρδιολογικές εξετάσεις συνοδευόμενος από καρδιογράφημα, υπερηχογράφημα καρδιάς, μέτρηση χοληστερίνης, μέτρηση γλυκόζης νηστείας, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, καθώς και κλινικούς ελέγχους κατά συστήματα.

Παράλληλα, στα ανασφάλιστα παιδιά διενεργήθηκαν εμβολιασμοί ενώ σημαντική ήταν η παιδοκαρδιολογική εξέταση των μαθητών, με triplex καρδιάς, για να συνεχίζουν να αθλούνται με ασφάλεια.

Το κλιμάκιο παρέδωσε στους παιδικούς σταθμούς «Φαρμακεία Πρώτων Βοηθειών» και υγειονομικό υλικό στο Αννουσάκειο.

Ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος επεσήμανε τη σημασία της συνεργασίας με την «Αποστολή» και τον ΙΣΑ σε μια δύσκολη για την χώρα περίοδο και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για το ενδιαφέρον και την αγάπη του.

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας χαρακτήρισε συγκινητική την προσφορά των εθελοντών γιατρών και υπογράμμισε την σημασία της αλληλεγγύης αυτή την περίοδο στη χώρα μας. «Η εκκλησία, με τους εθελοντές της, όπως έπραξε πάντα, είναι δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν. Δυστυχώς οι ανάγκες αυξάνονται και μέσα σε ένα χρόνο οι επισκέψεις ανασφάλιστων και απόρων διπλασιάστηκαν».

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης ανέφερε: Συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας πρωτοβάθμιας φροντίδας και πρόληψης σε ανασφάλιστους συνανθρώπους μας και σε παιδιά σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Εγγυόμαστε κάθε βοήθεια όπου υπάρχει ανάγκη με σκοπό η προσφορά μας να έχει διάρκεια, συνέπεια και υπευθυνότητα»

Την Κυριακή στις 10 το πρωί η κινητή μονάδα θα βρίσκεται για εξετάσεις στον ιερό ναό Αγίου Σάββα Βοτανικού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.