Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Στην Ελλάδα οι περισσότεροι θάνατοι από τη γρίπη φέτος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χιλιάδες παιδιά δεν εμβολιάζονται επισημαίνει η EurActiv.

Οι περισσότεροι θάνατοι από τη γρίπη σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, κατά το τρέχον έτος, συγκριτικά με τον πληθυσμό της, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα στη διαδικτυακή πύλη EurActiv.

Η EurActiv, επικαλείται τα στοιχεία που συλλέγονται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) και τα οποία δημοσιεύθηκαν στην Ελλάδα από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Όπως επισημαίνεται, το ποσοστό των θανάτων από γρίπη στην Ελλάδα είναι σημαντικά υψηλότερο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν καταγραφεί 106 θύματα σε πληθυσμό περίπου 11 εκατομμυρίων.

Στην Ισπανία έχουν καταγραφεί 155 θάνατοι, ωστόσο ο πληθυσμός της χώρας είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος, περίπου 46 εκατομμύρια.

Στη Σουηδία, η οποία έχει συγκρίσιμο πληθυσμό με την Ελλάδα, έχουν καταγραφεί μόνον τέσσερις θάνατοι.

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει αναφέρει θανάτους από τον ιό.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι αυτό οφείλεται στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού και επισημαίνεται πως τον Δεκέμβριο, οι Γιατροί του Κόσμου δήλωσαν ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στο να υπερβεί το λεγόμενο «φράγμα εμβολιασμού».

Χιλιάδες παιδιά δεν εμβολιάζονται, σύμφωνα με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, επειδή οι οικογένειές τους έχουν χάσει την πρόσβαση το σύστημα υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.