Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Η τετράποδη φίλη τού άλλαξε τη ζωή του μικρού ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Rosie άγρυπνος φρουρός για τον 7χρονο Ben - Δείτε τις φωτογραφίες.

Από την ηλικία των μόλις έξι μηνών ο Ben Evison υπέφερε από νόσο που οδηγεί σε εκφύλιση των μυών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να παίζει με τα άλλα παιδιά. Σε ηλικία σήμερα 7 ετών, το αγόρι δίνει μάχη για να κάνει φίλους.
Δεν χρειάζεται ωστόσο να καταβάλει καμία προσπάθεια για να κάνει παρέα με τη Rosie, την άγρυπνη και διαρκή συντροφιά του!

Ο Ben, από το Whitchurch της Βρετανίας, διαγνώστηκε με νωτιαία μυϊκή ατροφία και μάλιστα σε μία σπάνια μορφή της που εκτιμάται πως εντοπίζεται σε μόλις οκτώ ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Έτσι το αγόρι δεν μπορεί να φάει, να κοιμηθεί ή να παίξει όπως οι συνομήλικοί του επειδή η ασθένειά του επηρεάζει το αναπνευστικό του.

Όλες οι δραστηριότητες της καθημερινότητας, που ήταν γι’ αυτόν πολύ δύσκολες, είναι πλέον απλούστερες με το ενός έτους Λαμπραντόρ στο πλευρό του να τον βοηθά στη θεραπεία του.

Το σκυλί εκπαιδεύεται για να βοηθά τον Βen να ντύνεται, για να πιάνει αντικείμενα αλλά και για να παρακολουθεί την αναπνοή του αγοριού.

Από την πρώτη στιγμή που συναντήθηκαν, σημειώνει η Daily Mail, Ben και Rosie έχουν γίνει αχώριστοι και ήδη η Rosie έχει αλλάξει ορισμένες πτυχές της δύσκολης καθημερινότητας του αγοριού.

«Ο Ben δυσκολεύεται να κάνει φίλους στο σχολείο, αλλά έχει πλέον τη Rosie που είναι γι’ αυτόν ο κόσμος όλος. Εκπαιδεύεται για να τον βοηθά αλλά ταυτόχρονα έγινε ο καλύτερός του φίλος», λέει η 39χρονη μητέρα του αγοριού.

Η ασθένεια SMARD1, από την οποία πάσχει, προκαλείται από μια γενετική μετάλλαξη. Επιτίθεται στο αναπνευστικό και τα περισσότερα παιδιά που την εμφανίζουν δεν επιβιώνουν παρά τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής τους.

«Οι γιατροί», λέει η 39χρονη, «επιμένουν πως ο Ben ζει ακόμα χάρη στο απίστευτο πείσμα του για ζωή».

Οι οργανώσεις που εκπαιδεύουν σκύλους για ασθενείς δεν μπορούσαν να καλύψουν την περίπτωση του Ben, ωστόσο οι γονείς του ήταν αποφασισμένοι. «Βλέπεις ήδη τη διαφορά», λέει η Catherine.

Δείτε τις φωτογραφίες
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.