Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Η ντομάτα μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η σημασία του λυκοπενίου στην πρόληψη των νεοπλασιών.

Ο καρκίνος του μαστού είναι μια ασθένεια με αυξημένη συχνότητα εμφάνισης σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.
Πρόσφατη μελέτη έρχεται να αναδείξει πιθανά προστατευτικά οφέλη της ντομάτας στην πρόληψη αυτής της μορφής καρκίνου.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism και εξέτασε τις επιδράσεις δύο διαφορετικών τροφίμων, της ντομάτας και της σόγιας σε μια ομάδα 70 μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών για 10 εβδομάδες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μια διατροφή πλούσια κυρίως σε ντομάτες είχε θετική επίδραση στα επίπεδα ορμονών που παίζουν ρόλο στη ρύθμιση του λίπους και του μεταβολισμού των σακχάρων.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα πλεονεκτήματα από την κατανάλωση ντομάτας και προϊόντων με βάση αυτήν, ακόμη και για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, ήταν σαφώς εμφανή στην ευρήματά της μελέτης. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι η ντομάτα και ιδιαιτέρως η σάλτσα της είναι ιδιαιτέρως πλούσια σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και φυτοχημικά, όπως το λυκοπένιο.


Πηγή: neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.