Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

«ΌΧΙ» στην συλλήβδην καταδίκη των ΜΚΟ λέει η η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την ανάγκη θεσμοθέτησης πληρέστερου νομικού πλαισίου επισημαίνει η οργάνωση.

Έκκληση «προς κάθε φορέα και σκεπτόμενο πολίτη, να απομονώσουν όσες πρακτικές απαξιώνουν συλλήβδην τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ)», απευθύνει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), με αφορμή την «πρωτοφανή επίθεση και προσπάθεια απαξίωσής τους». λόγω των στοιχείων και κατηγοριών, που ήρθαν πρόσφατα στο φως, για κακοδιαχείριση κονδυλίων.

Παράλληλα, υπογραμμίζει την ανάγκη καθορισμού ενός πληρέστερου νομικού και θεσμικού πλαισίου για τις ΜΚΟ στην Ελλάδα, «με στόχο να θωρακιστεί η προσπάθεια προσφοράς προς τον συνάνθρωπο από τυχόν κακόβουλες ενέργειες». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, σήμερα, το πλαίσιο αυτό για τη λειτουργία των ΜΚΟ είναι σχεδόν ανύπαρκτο.

«Πριν ακόμα αναλάβει το έργο της η Δικαιοσύνη, είδαμε να καταδικάζεται δημόσια και στο σύνολό της η κοινωνία των πολιτών [...] που στήριξε και στηρίζει χιλιάδες ανθρώπους [...]Ιδιαίτερα στις παρούσες οικονομικές συνθήκες δεν είναι ηθικό και χρήσιμο να ισοπεδώνεται η αλληλεγγύη [...]. Επίσης, δεν είναι δική μας υπόθεση η απόδοση ευθυνών. Αυτό είναι δουλειά της Δικαιοσύνης και των αρχών» τονίζεται- μεταξύ άλλων- σε σημερινή ανακοίνωση της ΕΟΔ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.