Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Έφοδος σε νοσοκομεία για παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χειροπέδες σε εννέα αλλοδαπές.

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Δυτικής Αττικής και του Τμήματος Αλλοδαπών Αθηνών, σε συνεργασία με κλιμάκιο της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του Ι.Κ.Α. σε δύο νοσοκομεία στη Δυτική Αττική και την Αθήνα για τον εντοπισμό γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκε ότι εννέα συνολικά αλλοδαπές γυναίκες (έξι από την Αλβανία, δύο από την Ουκρανία και μία από τη Γεωργία), εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, βιβλιάριο υγείας και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων των Νοσοκομείων.

Επιπλέον, για μία από τις αλλοδαπές, προέκυψε ότι δεν διαθέτει τις προϋποθέσεις νόμιμης παραμονής στη χώρα μας και θα εφαρμοστεί σε βάρος της το διοικητικό μέτρο της απέλασης.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία του Ι.Κ.Α., καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α., προκειμένου να επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.