Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Στροφή από τη δημόσια στην ιδιωτική παιδεία στην Αυστραλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκούνται έχουν πλήξει τη δημόσια εκπαίδευση.

Η οικονομική κρίση δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο τον τομέα της παιδείας, σε όλο τον κόσμο. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκούνται και στην Αυστραλία έχουν πλήξει τη δημόσια εκπαίδευση. Οι πολιτικές αυτές υποβαθμίζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης, συρρικνώνουν τη δημόσια εκπαίδευση και ενισχύουν την ιδιωτική παιδεία.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Αυστραλίας που πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη.

Σημειώνεται ότι της Ομοσπονδίας ηγείται ο ομογενής Άντζελο Γαβριελάτος, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά και τις εξελίξεις στην ελληνική παιδεία και έχει στενές σχέσεις με την ΟΛΜΕ, που εκπροσωπήθηκε στο συνέδριο με τον Γιώργο Αλεβυζάκη.

Στην δική του ομιλία στο συνέδριο ο κ. Αλεβυζάκης υποστήριξε ότι στην Ελλάδα, η εκπαίδευση χάνει τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της. «Η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό και υποδομές, η ψηφισμένη τιμωρητική αξιολόγηση οδηγούν σε υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και επιτείνουν το κλίμα ανασφάλειας και αγωνίας τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς μας» ανέφερε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.