Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

«Να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργοδοτικούς φορείς.

Πρόσκληση στους εργοδοτικούς φορείς για την έναρξη διαπραγματεύσεων σχετικά με την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, απευθύνει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

Την απόφαση έλαβε στη σημερινή συνεδρίασή της η Ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ, η οποία καθόρισε και το πλαίσιο των δράσεων της Συνομοσπονδίας για το επόμενο διάστημα.

Επίσης, αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ, προκειμένου να αποφασίσει για κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, σε συνδυασμό με την πανευρωπαϊκή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Συνδικαλιστικής Συνάντησης Κορυφής αλλά και τις τρέχουσες εξελίξεις στη χώρα μας.

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε μετά τη συνεδρίαση, η ΓΣΕΕ εκφράζει την «έντονη και ριζική διαφωνία της στις σχεδιαζόμενες μαζικές ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών». Επίσης, αναφέρει ότι «ο αγώνας δεν περιορίζεται μόνο σε απεργιακό επίπεδο αλλά και σε δικαστικό, αφού αναμένεται, και έχει ήδη καθυστερήσει κατά πολύ, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο έχει προσφύγει η ΓΣΕΕ, ζητώντας την ακύρωση της 6ης Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου του 2012, ενώ ετοιμάζεται και προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.