Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Θα φορολογούν και τα εταιρικά κινητά!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναζητούν από παντού έσοδα για τα Ταμεία.

Από παντού αναζητά πλέον το οικονομικό επιτελείο έσοδα για τα Ταμεία και φορολογεί ό,τι μπορεί. Κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και με όσους έχουν εταιρικά κινητά…

Ειδικότερα, σύμφωνα με το news.gr, στο νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, η Εφορία τιμωρεί όσους εργαζόμενους έχουν κάνει το «έγκλημα» να έχουν εταιρικό κινητό τηλέφωνο. Δηλαδή, η εταιρεία, στην οποία εργάζονται, να τους καλύπτει αυτό το - βασικό για πολλούς επαγγελματίες - έσοδο. Με ποιο τρόπο; Φορολογώντας αυτή την παροχή με συντελεστή έως και 42%.

Δείτε πώς:

Στον Κώδικα προβλέπεται ότι η παροχή κινητού τηλεφώνου ή η κάλυψη μέρους ή του συνόλου του λογαριασμού του κινητού τηλεφώνου, που χρησιμοποιεί ο εργαζόμενος, αποτελεί εισόδημα για τον τελευταίο, προστίθεται στο εισόδημά του από μισθωτές υπηρεσίες. Δηλαδή, πολύ απλά, αν ένας φορολογούμενος μισθωτός κάνει κάθε μήνα λογαριασμό 100 ευρώ στο εταιρικό του κινητό, που σημαίνει 1200 ευρώ το χρόνο, θα πληρώσει - για αυτή την παροχή - φόρο έως και 504 ευρώ, ανάλογα με τα υπόλοιπα εισοδήματά του.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Σκεφτείτε πως ήδη αυτός ο λογαριασμός κινητής - όπως και κάθε λογαριασμός, εταιρικός ή μη - έχει ήδη φορολογηθεί διπλά: με το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας - 12% έως και 20% στο λογαριασμό - και με το ΦΠΑ, ο οποίος υπολογίζεται όχι επί του καθαρού ποσού των χρεώσεων, αλλά επί του νέου ποσού, μαζί με το τέλος! Δηλαδή, ένας φόρος πάνω στο φόρο, στους οποίους θα επιβληθεί και άλλος, τρίτος φόρος, στην περίπτωση των εταιρικών συνδέσεων!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.