Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Καμπάνια για το άνοιγμα τις Κυριακές από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ενημερωτική εκστρατεία για τις αρνητικές συνέπειες του μέτρου.

Ενημερωτική εκστρατεία με σκοπό τη συν-διοργάνωση με τους εμπόρους Εθνικής Διάσκεψης για τις συνέπειες του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές ξεκινά από αύριο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Σήμερα το μεσημέρι η Ομοσπονδία μαζί με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής διαμαρτυρήθηκαν στην κατάμεστη από κόσμο οδό Ερμού και μοίραζαν στον κόσμο ενημερωτικό κείμενο για τις συνέπειες της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές στις μικρο-μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις.

Με κύρια συνθήματα «Ποτέ δουλειά την Κυριακή. Η Ιστορία γράφεται με ανυπακοή» και «Βιτρίνες λουσάτες, απλήρωτοι εργάτες» οι διαμαρτυρόμενοι ξεκίνησαν από το Σύνταγμα και διέσχισαν την οδό Ερμού.

Όπως σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας κ. Μεταξία Στεκουλέα, «το υπουργείο μας είπε ότι με το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, θα αυξηθεί ο τζίρος και θα βοηθηθούν οι μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις, που σε ποσοστό 80% είναι επιχειρήσεις που απασχολούν έως 10 εργαζόμενους. Όμως αποτέλεσμα του ανοίγματος τις Κυριακές είναι οι μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις να κλείσουν μια ώρα νωρίτερα και να κυριαρχήσουν απόλυτα οι μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι και τα malls. Σύμφωνα με στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ πέρσι έκλεισαν 90.000 επιχειρήσεις και συνεχίζουν να κλείνουν με αυξανόμενο ρυθμό, διότι η φορολογία αυξάνεται πάρα πολύ με τη νέα χρονιά και ο τζίρος βρίσκεται σε κατακόρυφη πτώση. Συγχρόνως, σε μικρο-μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, περισσότεροι από 600.000 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για 6-8 μήνες. Είναι δυνατόν, όταν δεν πληρώνονται για τις καθημερινές, να πληρωθούν για τις Κυριακές;»

«Η ουσία είναι» συμπλήρωσε η κ. Στεκουλέα «ότι θέλουν ο συρρικνωμένος τζίρος των μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων να πάει στις πολυεθνικές».

Και κατέληξε: «Η συντριπτική πλειονότητα των μικροεμπόρων μας έχει δηλώσει ότι ανοίγει τις Κυριακές αναγκαστικά. Έχουμε από τα μεγαλύτερα ωράρια της Ευρώπης. Ο χρόνος φτάνει. Χρήματα δεν έχουμε. Όταν δεν υπάρχει εισόδημα, οι τζίροι μειώνονται».

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας αποφάσισε να συνεργασθεί με άλλες 10 Ομοσπονδίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να συντονίσουν όλοι μαζί τον αγώνα τους.

Όπως σημείωσε η κ. Στεκουλέα «τα προβλήματα είναι πλέον συνολικά. Και το κυρίαρχο είναι η κατάλυση της εργατικής νομοθεσίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.