Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Hλεκτρομαγνητικά κύματα της NSA σε κλειστά pc

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NSA) μπορεί να "εισβάλλει" σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές ακόμη και αν δεν είναι συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ, χάρη σε ένα σύστημα με ηλεκτρομαγνητικά κύματα, υποστηρίζει η εφημερίδα New York Times σε άρθρο που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της, δύο ημέρες πριν από τις ανακοινώσεις στις οποίες θα προβεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για τη μεταρρύθμιση των προγραμμάτων παρακολούθησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται έγγραφα της υπηρεσίας, αξιωματούχους και ειδικούς στον τομέα της πληροφορικής, η NSA έχει εγκαταστήσει σε περίπου 100.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε όλον τον κόσμο ένα λογισμικό που της επιτρέπει να τους κατασκοπεύει αλλά και να εξαπολύει κυβερνοεπιθέσεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το λογισμικό αυτό εμφυτεύτηκε στους υπολογιστές μέσω της σύνδεσής τους στο Ίντερνετ. Όμως, "ολοένα και συχνότερα η NSA καταφεύγει σε μια απόρρητη τεχνολογία που της επιτρέπει να εισβάλει στους υπολογιστές και να καταστρέφει τα δεδομένα ακόμη κι αν δεν είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο", διαβεβαιώνει η εφημερίδα.

Η τεχνολογία αυτή, που χρησιμοποιείται από την NSA "τουλάχιστον από 2008", λειτουργεί χάρη σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα που "μπορούν να μεταδοθούν μέσω μικρών ηλεκτρονικών κυκλωμάτων ή από φορητές μνήμες (USB) που εγκαθίστανται κρυφά στους υπολογιστές. Συνήθως, το σύστημα που εκπέμπει τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα θα πρέπει να τοποθετηθεί δια ζώσης, είτε από κάποιον κατάσκοπο, είτε από τον κατασκευαστή του, είτε από τον ίδιο τον χρήστη του υπολογιστή που αγνοεί την ύπαρξή του.

Το πρόγραμμα, που φέρει την κωδική ονομασία Quantum, έχει χρησιμοποιηθεί εναντίον ρωσικών στρατιωτικών δικτύων, συστημάτων που χρησιμοποιεί η μεξικανική αστυνομία και τα καρτέλ των εμπόρων ναρκωτικών, οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ασχολούνται με το εμπόριο καθώς και από ορισμένες χώρες που συνεργάζονται με τις ΗΠΑ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το λογισμικό ή το σύστημα των ραδιοκυμάτων έχει χρησιμοποιηθεί εντός των ΗΠΑ, σημειώνει η εφημερίδα. Η κυβερνοεπίθεση εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, το 2010, η λεγόμενη Stuxnet, πιστεύεται ότι ήταν η πρώτη δοκιμή της νέας αυτής τεχνολογίας.

"Η δράση της NSA επικεντρώνεται και αναπτύσσεται ειδικά σε βάσιμους ξένους στόχους και μόνο σε αυτούς", σχολίασε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας, Βάνι Βάινς, σε ανακοίνωση της, υπενθυμίζοντας επιπλέον ότι η χρήση των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της γίνεται τηρώντας "τη νομοθεσία, τις ρυθμίσεις, την πολιτική, τις διαδικασίες, τους τεχνολογικούς περιορισμούς και την ηθική".

"Η συνεχιζόμενη δημοσίευση των τεχνικών και των εργαλείων που χρησιμοποιούνται από την NSA υπονομεύει την ασφάλεια των ΗΠΑ και των συμμάχων μας", κατέληξε η εκπρόσωπος.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.