Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Όλα τα οχήματα θα είναι αυτοκινούμενα μετά το 2050

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έρευνα καταλήγει στο ότι ο άνθρωπος θα εξαφανιστεί σταδιακά από το βολάν!

Αν κάποιος συνεχίζει να οδηγεί το αυτοκίνητό του μέχρι το 2050, τότε θα μοιάζει με τον Γουίλ Σμιθ στο «iRobot»!

Αν πιστέψουμε τουλάχιστον την έρευνα της IHS Automotive, η οποία προβλέπει ότι όλα τα αμάξια που θα κυκλοφορούν στους δρόμους του 2050 θα είναι αυτο-οδηγούμενα.

Μέχρι το 2035, θα υπάρχουν τουλάχιστον 54 εκατομμύρια αυτοκινούμενα οχήματα παγκοσμίως, με τουλάχιστον άλλα 12 εκατομμύρια να πωλούνται κάθε χρόνο, εξαφανίζοντας σταδιακά από τον χάρτη της αυτοκίνησης τον ανθρώπινο παράγοντα.

Και βέβαια προτού θορυβηθείτε από το γεγονός, σκεφτείτε απλά τι αντίκτυπο θα έχει αυτό σε συγκεκριμένες μεταβλητές, όπως ο δείκτης τροχαίων ατυχημάτων. Σύμφωνα με τον Egil Juliussen, επικεφαλής αναλυτή της IHS Automotive, οι θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα θα εκμηδενιστούν με τον τρόπο αυτό, κάνοντας το μέλλον σαφώς ασφαλέστερο.



Κι ενώ τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα δεν αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά πριν από το 2020, η έρευνα ισχυρίζεται ότι όταν το κάνουν, θα κυριαρχήσουν στην αγορά με γοργότατους ρυθμούς.

Όσο για την αισιόδοξη κατάληξη, ότι όλα σχεδόν τα οχήματα θα είναι εντελώς φουτουριστικά μέχρι το 2050, αυτό περιλαμβάνει τόσο τα ΙΧ όσο και τα εμπορικής χρήσης οχήματα.



Το μόνο πρόβλημα; Οι άνθρωποι! Γιατί βλέπετε τα οχήματα που θα έχουν στο τιμόνι ανθρώπους θα συνεχίσουν να τρακάρουν μεταξύ τους (και με τα αυτο-οδηγούμενα φυσικά!), «όσο όμως το μερίδιο των αυτοκινούμενων στην αγορά θα μεγαλώνει, οι συνολικοί δείκτες ατυχήματος θα πέφτουν σταθερά», λέει ο Juliussen, που παραθέτει επίσης στα «συν» τη λιγότερη κίνηση αλλά και τη μόλυνση του περιβάλλοντος.



Όσο για την κατανομή των αυτο-οδηγούμενων το 2035, οι ΗΠΑ θα κρατούν τα ηνία με 29%, ακολουθούμενες από Κίνα και Δυτική Ευρώπη, με 24% και 20% αντίστοιχα...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.