Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ο γιατρός με τη «χρυσή» καρδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Συνεργασία, ενότητα και αγάπη για τον άνθρωπο και την πατρίδα είναι η μαγική συνταγή που κάνει τα κράτη να προοδεύουν και τους ανθρώπους να ευημερούν».




Αυτό ακολουθεί ως τρόπο ζωής ο γνωστός παιδοκαρδιοχειρουργός δρ. Αυξέντιος Καλαγκός, που με την αφιλοκερδή προσφορά του μέσα από το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Καρδιές για όλους», με έδρα την Ελβετία, έχει χειρουργήσει δωρεάν περισσότερα από 14.000 παιδιά σε φτωχές ή εμπόλεμες χώρες, ενώ έρχεται πλέον (με μια...μόνιμη βάση) και στην Ελλάδα, ώστε να κάνει αυτό που ξέρει καλά: Να προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του σε ανθρώπους που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Ο δρ. Καλαγκός, καθηγητής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γενεύης, είναι ιδρυτής του ιδρύματος «Καρδιές για όλους» (1998) και του Ιδρύματος «Καλαγκός» (2002), αλλά και πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρείας Καρδιοθωρακοχειρουργικής για το 2014 και αντιπρόεδρος του Κέντρου Ορθοδοξίας στη Γενεύη.

Για έναν άνθρωπο με τέτοιες περγαμηνές μάλλον ήταν μόνο θέμα χρόνου να δημιουργήσει και στην Ελλάδα της ανέχειας ένα παράρτημα του ιδρύματός του, όπου θα χειρουργούνται δωρεάν παιδιά των οποίων οι γονείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.