Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

Διαμαρτυρήθηκαν για την αιθαλομίχλη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καρκινοπαθείς και παιδιά με ειδικές ανάγκες απέκλεισαν συμβολικά την οδό Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη, στην πρώτη εκδήλωση που έγινε κατά της αιθαλομίχλης.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανήκει στα μέλη της Ελληνικής Πολιτιστικής Δράσης που διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά κατά της αιθαλομίχλης, η οποία οδηγεί πολλά άτομα στο νοσοκομείο με παθολογικά προβλήματα. Με ένα κερί στο χέρι τα δεκάδες μέλη φώναξαν απόψε στην πλατεία Αριστοτέλους: «ναι στη ζωή, όχι στο θάνατο».

«Οι στερήσεις ξεκίνησαν από τα λίγα, αλλά έφθασαν τα πολλά. Πρέπει να φωνάξουμε, να αντισταθούμε για αυτό που περνάμε. Η φύση είναι πανέμορφη και εμείς με τις πράξεις μας την χαλάμε. Να βάλουμε επιτέλους ένα τέλος σε αυτό που ζούμε το τελευταίο διάστημα με την αιθαλομίχλη που μας οδηγεί στον θάνατο», ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών, Περσεφόνη Μήττα.

Για παράνομη υλοτομία μίλησε το μέλος της ελληνικής πολιτιστικής δράσης, Μαργαρίτης Κώστας: «Δεν άφησαν τίποτε όρθιο στο Σεϊχ Σου, το οποίο καταπατείται και υλοτομείται καθημερινά χωρίς να αντιδρά κανείς. Έτσι όπως πάει η κατάσταση δεν θα μείνει δάσος», ανέφερε για να συμπληρώσει ο δάσκαλος εικαστικών των παιδιών με ειδικές ανάγκες, Σωτήρης Αντωνιάδης: «Πρέπει να σταματήσουμε να καταστρέφουμε την φύση. Η Θεσσαλονίκη έχει αλλάξει με την αιθαλομίχλη. Αυτό επηρεάζει και τα μικρά παιδιά με ειδικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν πολλά αναπνευστικά προβλήματα».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.