Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Οι άντρες αρρωσταίνουν πιο εύκολα από τις γυναίκες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έχουν πιο αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα
.
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι άντρες μπορεί να θεωρούνται ως οι εκπρόσωποι του «δυνατού φύλου» φαίνεται όμως πως είναι… ο αδύνατος κρίκος σε ό,τι αφορά τα κρυολογήματα.

Σύμφωνα με επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Stanford στην Καλιφόρνια, το ανοσοποιητικό σύστημα των ανδρών δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όταν καταπολεμά κάποιον ιό που έχει προσβάλλει τον οργανισμό τους.

Μάλιστα, οι πιο… «μάτσο» άντρες, που έχουν μεγαλύτερα επίπεδα τεστοστερόνης είναι και οι πιο ευαίσθητοι στη γρίπη, όπως αναφέρουν οι ερευνητές.

Η έρευνα υποστηρίζει ότι οι άντρες έχουν ασθενέστερη ανοσολογική απόκριση στον ιό της γρίπης συγκριτικά με τις γυναίκες, επειδή η τεστοστερόνη επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα τους καταπολεμά τον ιό.

Ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Mark Davis, μιλώντας στη Daily Mail ανέφερε ότι ο αυτό μπορεί να οφείλεται στον εξελικτικό ρόλο των αρσενικών ως κυνηγών-τροφοσυλλεκτών.

Οι άντρες ιστορικά, ήταν πιο πιθανό να υποφέρουν από τραυματισμούς και να κολλήσουν κάποια ασθένεια, καθώς συμμετείχαν σε μάχες και σε κυνήγι, με αποτέλεσμα το ανοσοποιητικό τους σύστημα να «χρειάζεται να δρα πιο συχνά».

Αυτό ενδεχομένως να οδήγησε σε «υπερλειτουργία» του ανοσοποιητικού συστήματος, προκαλώντας αυτοάνοσες διαταραχές, κατά τις οποίες ο οργανισμός επιτίθεται στο σώμα από μόνος του.

Κατά τη διάρκεια των ετών το ανοσοποιητικό σύστημα των ανδρών εξελίχτηκε σε λιγότερο δραστήριο, εκτιμά ο Dr Davis, «με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί».

Στη μελέτη συμμετείχαν 53 γυναίκες και 34 άντρες, στους οποίους έγινε το εμβόλιο της γρίπης. Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι γυναίκες είχαν ισχυρότερες αντιδράσεις στα αντισώματά τους, κάτι που σημαίνει ότι ήταν σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσουν τον ιό.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο Proceedings of the National Academy of Sciences.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.