Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Διακόπηκε η μηχανική στήριξη σε εγκεφαλικά νεκρή έγκυο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο σύζυγός της είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Την 22η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της διένυε η 33χρονη Marlise Munoz από το Τέξας. Αλλά από την 14η εβδομάδα η άτυχη γυναίκα ήταν εγκεφαλικά νεκρή, έπειτα από θρόμβωση. Ο άνδρας της Erick Munoz διεκδικούσε από την πρώτη στιγμή το δικαίωμα της γυναίκας του στο θάνατο, καθώς ως νοσηλεύτρια είχε εξοικειωθεί με θέματα εγκεφαλικού θανάτου και μηχανικής υποστήριξης και ήταν κάτι που δεν επιθυμούσε.

Ωστόσο η νομοθεσία του Τέξας επιβάλλει στους γιατρούς να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να σωθεί ένα έμβρυο, με αποτέλεσμα η γυναίκα να συνεχίσει να εγκυμονεί παρά τον εγκεφαλικό της θάνατο.



Χθες η περιπέτεια της Marlise, του αγέννητου παιδιού της και της υπόλοιπης οικογένειάς της έληξε με τη διακοπή της μηχανικής υποστήριξης, έπειτα από απόφαση δικαστηρίου στο οποίο είχε προσφύγει ο σύζυγός της.

«Είθε να αναπαυθεί εν ειρήνη η Marlise Munoz και η οικογένειά της να βρει τη δύναμη να κλείσει την περιπέτεια που ήταν ένα αβάσταχτα μακρύ και επώδυνο ταξίδι», ανέφεραν οι δικηγόροι της οικογένειας.

Ο σύζυγός της Erick προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του νοσοκομείου ενώ οι δικηγόροι του παρείχαν ιατρικά στοιχεία που έδειχναν πως το έμβρυο είχε υποστεί σημαντικές βλάβες λόγω της έλλειψης οξυγόνου.

Το νοσοκομείο είχε απορρίψει το αίτημα της οικογένειας αλλά αναγκάστηκε να συμμορφωθεί στην απόφαση που εξέδωσε την Παρασκευή το δικαστήριο.

Η 33χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της στις 26 Νοεμβρίου, ενώ ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της. Ο σύζυγός της την είχε βρει να κείτεται στο πάτωμα της κουζίνας...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.