Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Εβδομηντάχρονη ερημίτισσα αναζητεί... βοηθό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όσοι θέλετε να ζήσετε στη Σιβηρία σπεύσατε - Δείτε τις φωτογραφίες.

Εδώ και χρόνια η Agafya Lykova ζει μόνη στη Σιβηρία και προέρχεται από οικογένεια που αποφάσισε να αποκοπεί από τον πολιτισμό το 1936, για να αποφύγει τις διώξεις υπό τον Στάλιν.

Πλέον, η σχεδόν 70χρονη Agafya δεν αντέχει άλλο τη μοναξιά και για το λόγο αυτό απηύθυνε επιστολή προς μία σιβηρική εφημερίδα ζητώντας βοήθεια, έναν άνθρωπο που θα πάει να ζήσει μαζί της στο σπίτι της, που απέχει εκατοντάδες χιλιόμετρα από την πιο κοντινή πόλη.

«Δεν ξέρω πώς ο Θεός θα με βοηθήσει να βγάλω το χειμώνα. Δεν υπάρχουν πια ξύλα, θα πρέπει να τα βρω και να τα μεταφέρω στο σπίτι και πρέπει συνέχεια να διαβάζω προσευχές. Πνίγομαι και παγώνω όταν το κάνω ενώ ο καιρός είναι παγωμένος. Αυτή είναι η μάχη μου για επιβίωση, μόνη, έχω να προσέχω το σπίτι κι ένα σωρό πράγματα να κάνω μέχρι να πέσω εξαντλημένη», γράφει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Siberian Times», η γυναίκα γεννήθηκε το 1944 ή το 1945 και η οικογένειά της ανακαλύφθηκε το 1979 από ερευνητικά αεροσκάφη σοβιετικών γεωλόγων.

«Είμαι μόνη, τα χρόνια μου πολλά, αρρωσταίνω συνέχεια. Έχω έναν όγκο στον δεξί στήθος και η δύναμή μου όλο λιγοστεύει. Χρειάζομαι έναν άνθρωπο, έναν βοηθό, ελπίζω πως υπάρχουν ευγενικοί άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο, πάντα υπάρχουν ευγενικοί άνθρωποι. Με δάκρυα στα μάτια σας ικετεύω, στο όνομα του Χριστού, μην με αφήσετε μόνη και λυπηθείτε μια ορφανή που σας έχει ανάγκη. Δεν μπορεί, υπάρχουν Χριστιανοί στον κόσμο», προσθέτει.

Οι Αρχές επισκέπτονται την Agafya κάθε χρόνο για να δουν πως είναι καλά. Για να φτάσουν στο σπίτι της χρειάζονται δύο ημέρες μετακίνησης με hovercraft πάνω από ποταμούς και ξέρες, στη συνέχεια μεταφορά με σκάφος και τέλος μετακίνηση με τα πόδια!

Ο πατέρας της ήταν ο Karp Lykov που αποφάσισε η οικογένειά του να ζήσει μακριά από τον κόσμο. Το 1978 που εντοπίστηκε το «καταφύγιό» τους, είχε δυο γιους, ηλικίας 36 και 45 ετών, και δύο κόρες, την 42χρονη Natalya και την 34χρονη τότε Agafya. Η μητέρα τους Akulina είχε πεθάνει το 1961.

Τα αδέλφια της έφυγαν από τη ζωή το 1980 και πλέον η μοναδική συντροφιά της Agafya ανήκει στο ζωικό βασίλειο: δύο κατσίκες, οκτώ γάτες, κότες κι ένας σκύλος με το όνομα Τάιγκα.

Δείτε τις φωτογραφίες














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.