Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ο γάμος δυναμώνει τα... οστά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι παντρεμένοι άντρες είχαν πιο δυνατό σκελετό σε έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Έρευνες, που έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί, έχουν συνδέσει τον έγγαμο βίο με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και υψηλότερα ποσοστά επιβίωσης από καρκίνο.

Τώρα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια υποστηρίζει ότι ο γάμος κάνει καλό και στην υγεία των οστών των ανδρών σε σταθερό γάμο ή μακροχρόνια σχέση σε σύγκριση με τους άνδρες, που ήταν χωρισμένοι ή διαζευγμένοι.

Μάλιστα, εκείνοι που χόρεψαν το χορό του Ησαΐα μετά τα 25 είχαν πιο δυνατό σκελετό από εκείνους που ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας πριν τα 25 χρόνια.

Πού οφείλεται αυτό; Δεν είναι λόγω των οικογενειακών βαρών ούτε λόγω του βάρους από τις σακούλες του supermarket. Όπως εξηγεί ο Arun Karlamangla, ένας από τους συγγραφείς της έρευνας, ο γάμος σε νεαρή ηλικία προκαλεί περισσότερο στρες, καθώς ο άνδρας ανησυχεί για το πώς θα συντηρήσει την οικογένειά του.

Η ίδια συσχέτιση δεν εντοπίστηκε στις γυναίκες με μακροχρόνιες σχέσεις. Ωστόσο, βρέθηκε ότι εκείνες, οι οποίες είχαν συντρόφους που τις στήριζαν, είχαν πιο γερό σκελετικό σύστημα από εκείνες, που ο σύντροφός τους δεν τις εκτιμούσε ή δεν τις στήριζε ψυχολογικά.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.