Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

«Μπροστά»… η γυναικεία επιχειρηματικότητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε πλεονεκτικότερη θέση έναντι των γυναικών από τις βαλκανικές χώρες, που δραστηριοποιούνται στο "επιχειρείν", βρίσκονται οι Ελληνίδες επιχειρηματίες.

"Οι οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας, ακόμη και στη σημερινή δύσκολη οικονομική περίοδο, είναι ευνοϊκότερες και επιπλέον δεν έχουμε τα προβλήματα των καθαρά ανατολικών κοινωνιών και θρησκευτικά ζητήματα που συνιστούν εμπόδιο στην επιχειρηματική ανέλιξη των γυναικών σε χώρες όπως η Τουρκία, το Κόσοβο, η Βοσνία- Ερζεγοβίνη, η Αλβανία. Είμαστε ένα βήμα μπροστά" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γενική γραμματέας του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) Αποστολίνα Τσαλταμπάση.

Η κ. Τσαλταμπ΄ση συμμετέχει σε εκπαιδευτικό σεμινάριο, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου "Βαλκανική Συμμαχία Γυναικείων Οργανώσεων για την Επαγγελματική Κατάρτιση στον τομέα της Επιχειρηματικής και Οικονομικής Επιστήμης" (Balkan Women Coalition for Professional Qualification and Training in the field of Business and Economic Science- B-WCo), όπου ο ΣΕΓΕ είναι συντονιστής.

Η ιδέα του έργου B-WCo υλοποιήθηκε με τη συνεργασία γυναικείων οργανώσεων από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Κροατία, την ΠΓΔΜ, τη Σερβία, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Η ένταξη των γυναικών στην αγορά εργασίας στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης παρουσιάζει χαρακτηριστικά έντονης διαφοροποίησης ανά περιφέρεια, ενώ η ανεργία των γυναικών στην περιοχή αποτελεί κατά μέσο όρο το μισό ποσοστό της συνολικής ανεργίας.

Όπως ανέφερε η κ. Τσαλταμπάση, στόχος του σεμιναρίου που φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη, αλλά και αντίστοιχων εκδηλώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί σε άλλες πόλεις των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, είναι η κατάρτιση και υποστήριξη των γυναικών στην περιοχή, μέσω της επίτευξης διακρατικών συνεργασιών μεταξύ εκπαιδευτικών οργανισμών και φορέων.

"Οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών συνδέσμων γυναικών που βρίσκονται σήμερα εδώ, ήρθαν να μοιραστούν την εμπειρία τους και να μεταφέρουν καλές πρακτικές, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη τους" σημείωσε η κ. Τσαλταμπάση.

Πρόσθεσε δε, ότι "τα συμπεράσματα και η γνώση που θα προκύψει από το εκπαιδευτικό σεμινάριο, στη συνέχεια θα μεταφραστούν και θα διαχυθούν από τον ΣΕΓΕ στα περισσότερα από 1000 μέλη του, και αντίστοιχα από τους υπόλοιπους συνδέσμους στα δικά τους μέλη".

Τον επόμενο Νοέμβριο, η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει μια συνδιάσκεψη της Βαλκανικής και της Διαμεσογειακής Συνομοσπονδίας Γυναικείων Οργανώσεων, όπου θα εκπροσωπηθούν 34 χώρες και θα πραγματοποιηθούν B2B συναντήσεις.

Το θέμα του σημερινού σεμιναρίου, "Management versus Leadership- Branding your company", αφορούσε το μοντέλο διοίκησης μίας επιχείρησης και το προφίλ του ατόμου που τη διαχειρίζεται.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.