Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Απελευθέρωση 16 εγκύων από «εργοστάσιο μωρών» στη Νιγηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα κορίτσια ήταν 14 με 19 ετών και βρίσκονταν σε διαφορετικά στάδια της εγκυμοσύνης.

Μια ακόμη παράνομη κλινική εντοπίστηκε σήμερα από τις αρχές στο Οουέρι, στα νοτιοανατολικά της Νιγηρίας, όπου βρίσκονταν 16 έγκυες έφηβοι τα μωρά των οποίων, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, προορίζονταν να πουληθούν.

«Ερευνήσαμε μια οικία στο Οουέρι έπειτα πληροφορίες και σώσαμε 16 έγκυες έφηβες», δήλωσε η Τζόι Ελομόκο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πολιτείας Ίμο, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Οουέρι.

«Τα κορίτσια ήταν 14 με 19 ετών και βρίσκονταν σε διαφορετικά στάδια της εγκυμοσύνης», πρόσθεσε η Ελομόκο.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε δηλώσει το οίκημα ως έδρα μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και των παιδιών, επεσήμανε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την Ελομόκο, τα νεαρά κορίτσια είπαν στους αστυνομικούς ότι είχαν προσφέρει στην κάθε μία 466 ευρώ (100.000 νάιρα) για να πωλούν τα παιδιά τους αμέσως μετά τη γέννησή τους.

«Ο ύποπτος δεν μπόρεσε να εξηγήσει πού βρίσκεται ένα μωρό που είχε γεννηθεί πρόσφατα στο σπίτι αυτό», σημείωσε η Ελομόκο. «Πιστεύουμε ότι το μωρό πουλήθηκε για να χρησιμοποιηθεί σε τελετές μαύρης μαγείας», πρόσθεσε η ίδια.

Στα τέλη Οκτωβρίου έξι έγκυες έφηβες είχαν εντοπιστεί σε μια παράνομη κλινική στην πόλη Πορτ Χαρκούρτ.

Πολλά «εργοστάσια μωρών» τέτοιου είδους έχουν εντοπιστεί τους τελευταίους μήνες στη Νιγηρία από τις δυνάμεις ασφαλείας. Γενικά πρόκειται για ιδιωτικές κλινικές που δέχονται έγκυες γυναίκες και στη συνέχεια πωλούν τα μωρά τους.

Αν και έχει αναφερθεί ότι σε αυτές καταφεύγουν θύματα βιασμών, τις περισσότερες φορές πρόκειται για γυναίκες που είναι αντιμέτωπες με ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, οι οποίες είτε καταφεύγουν μόνες τους στις κλινικές είτε το κάνουν έπειτα από την πίεση του περιβάλλοντός τους, σύμφωνα με τις αρχές.

Τα νεογέννητα πωλούνται προς πολλές χιλιάδες ευρώ, ενώ τα αγόρια κοστίζουν πιο ακριβά από τα κορίτσια. Οι μητέρες παίρνουν περίπου 150 ευρώ.

Η διακίνηση ανθρώπων είναι το τρίτο πιο διαδεδομένο έγκλημα στη Νιγηρία, μετά την απάτη και τη διακίνηση ναρκωτικών, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Συχνά τα παιδιά πωλούνται από τις οικογένειές τους για να εργαστούν σε χωράφια, ορυχεία, εργοστάσια ή ως οικιακοί βοηθοί.

Έχουν επίσης αναφερθεί περιπτώσεις που τα παιδιά εξωθούνται στην πορνεία, ενώ πιο σπάνιες είναι οι περιπτώσεις βασανιστηρίων ή θυσιών σε τελετές μαύρης μαγείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.