Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Νορβηγικό βοήθημα 2 εκ. ευρώ στο δήμο Αθηναίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σημαντική διάκριση για τον δήμο Αθηναίων αποτελεί η απόφαση του χρηματοδοτικού μηχανισμού της κυβέρνησης της Νορβηγίας, «Εuropean Εconomic Αrea and Norway Grants», να εγκρίνει χρηματοδότηση ύψους περίπου 2 εκ. ευρώ για τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών: Την κοινωνική δομή του δήμου Αθηναίων, που μέσα σε 1,5 χρόνο λειτουργίας, στηρίζει περισσότερες από 3.500 οικογένειες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Το καινοτόμο πρόγραμμα, διάρκειας 15 μηνών που κατέθεσε ο δήμος Αθηναίων και εγκρίθηκε, είναι ύψους περίπου 2 εκ. ευρώ . Σκοπό του έχει την ενίσχυση του κοινωνικού έργου του Δήμου, για τη βοήθεια σε 14.000 πολίτες, που σήμερα υποστηρίζονται από τον Κόμβο Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, καθώς και την αντιμετώπιση του ζητήματος των αστέγων στην πόλη.

«Αποτελεί για εμάς καταξίωση αλλά και μεγάλη ευθύνη, το γεγονός ότι μία μεγάλη χώρα, όπως η Νορβηγία, επιλέγει να στηρίξει, απ’ ευθείας μάλιστα, μια κοινωνική δομή, που δημιουργήσαμε προκειμένου να ανακουφίσουμε με απόλυτη διακριτικότητα, σεβασμό και διαφάνεια τους πιο αδύνατους πολίτες απέναντι στην κρίση» δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας ότι «σύντομα οι προσπάθειες όλων πρέπει να στραφούν στη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης και ανάταξης της Αθήνας και των πολιτών της».

O χρηματοδοτικός μηχανισμός «ΕΕΑ» αποσκοπεί στη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων στην Ευρώπη, με τη συμμετοχή της Νορβηγίας, του Λινχνεστάιν και της Ισλανδίας. Επιλέξιμα κράτη για χρηματοδότηση είναι 16 κράτη-μέλη της ΕΕ από την Κεντρική και τη Νότια Ευρώπη. Η χρηματοδότηση στοχεύει στην υλοποίηση προγραμμάτων σύμφωνα με τις εθνικές προτεραιότητες και τους ευρύτερους στόχους της ΕΕ, ενώ παράλληλα ενισχύονται οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των συμβαλλόντων μελών και των φορέων που συμμετέχουν. Ο σχεδιασμός των εθνικών προγραμμάτων βασίζεται στις αρχές της εφαρμογής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ορθής διακυβέρνησης , της αειφόρου ανάπτυξης και της ισότητας των φύλων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.