Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Άδωνις: Ο ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να κλείσει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, για την κόντρα με τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, τον υπουργό Οικονομικών αλλά και το πρόστιμο που επέβαλε το ΕΣΡ στον Real fm.

«Κανένα κόμμα δεν μας είπε ότι διαφωνεί με την ουσία της μεταρρύθμισης. Έχει την καθολική συναίνεση της βουλής. Στον πυρήνα υπάρχει απόλυτη συμφωνία», σχολίασε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε:

«Διάλογος δεν γίνεται, γιατί οι γιατροί δήλωναν και στην διαιτησία, ότι θα απεργούν εις τον αιώνα τον άπαντα μέχρι να τους εξαιρέσουμε»

«Σε ότι αφορά το πολιτικό επίπεδο, είμαστε πάρα πολύ ισχυροί στην απόφαση μας. Απαντούμε στον εκβιασμό των ιατρών», πρόσθεσε.

«Εδώ πλέον είμαστε σε αδιέξοδο. Αν ερχόντουσαν στον διάλογο, οι αριθμοί είναι προς διαπραγμάτευση. Τον κόσμο τον ταλαιπωρεί εκείνος ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος ο οποίος είπε στην διαιτησία ότι θα απεργούμε στον αιώνα τον άπαντα», είπε ακόμα ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε:

«Εμείς συζητάμε τις ειδικότητες, συζητάμε της ηλικίες, συζητάμε τους αριθμούς, συζητάμε το τι θα δώσουμε σε κάποιον για να φύγει. Όλα τα συζητάμε. Δεν συζητάμε επί της αρχής ότι μας απαγορεύουν κάποιοι ως κυβέρνηση, ως βουλή, να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία».

«Εάν επιμείνουν, θα αυξήσουμε τις 200 επισκέψεις σε 300 και αν χρειαστεί και σε 400, έτσι ώστε να μπορεί ο κόσμος να εξυπηρετείται. Θα ανακουφίσουμε το σύστημα από τα χαμένα ραντεβού. Το σύστημα του ΕΟΠΥΥ δεν είναι μονοπωλιακό», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας.

«Βεβαίως και δεν θα τον κλείσουμε τον ΕΟΠΥΥ. Δεν πρόκειται να κλείσει ο ΕΟΠΥΥ. Απλώς δεν θα έχει παροχές υγείας. Θα παρέχει υπηρεσίες υγείας στους ασφαλισμένους του αγοράζοντας αυτές της υπηρεσίες είτε από την δημόσια δομή είτε από τους ιδιώτες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Ο κ. Στουρνάρας είναι ο εύκολος σάκος του μποξ. Κάνει πολύ δύσκολη δουλειά, δεν έχει την υποστήριξη κανενός πολιτικού κόμματος», σχολίασε για τον υπουργό Οικονομικών ο κ. Γεωργιάδης ενώ για το ΕΣΡ και τα πρόστιμα που επιβάλει στον Real Fm είπε: «Είμαι πολύ κατά των προστίμων αυτών που ελέγχουν ένα άρωμα λογοκρισίας».

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.