Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Πέντε μυστικά για να φάτε ελαφριά αυτές τις γιορτές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μάθετε πώς να κρατήσετε σταθερή τη ζυγαριά.
Ένα εορταστικό δείπνο περιέχει περίπου 3.000 θερμίδες. Είτε είστε καλεσμένοι είτε οικοδεσπότες, δείτε πώς να κρατήσετε σταθερή τη ζυγαριά και να μπορέσετε να φάτε ό,τι θέλετε – χωρίς να θυσιάσετε τη γεύση.

1 Φάτε σούπα για πρώτο πιάτο

Ξεκινήστε με ένα μπολ σούπα– έτσι, είναι πολύ πιθανό να παραλείψετε τις πίτες ή τα ζυμαρικά. Σύμφωνα με μια μελέτη στην επιθεώρηση Appetite, οι άνθρωποι που έτρωγαν σούπα πριν το μεσημεριανό έτρωγαν 20% λιγότερο κατά τη διάρκεια του γεύματος

2 Κάντε πιο ελαφριά τα ποτά σας

Τα ανάμεικτα ποτά, όπως η βότκα τόνικ (175 θερμίδες), έχουν περισσότερες θερμίδες από το κρασί (120 θερμίδες), τη ξανθιά μπίρα (103 θερμίδες) και τη σαμπάνια (91 θερμίδες). Αλλά περιμένετε μέχρι να καθίσετε πριν ξεκινήσετε να πίνετε. Το αλκοόλ διεγείρει την όρεξή σας. Στο μεταξύ, πίνε ανθρακούχο νερό.

3 Φάτε από πριν

Τα σωστά σνακ πριν το δείπνο μειώνουν την πείνα σας. Αποφύγετε οτιδήποτε τηγανιτό. Προτιμήστε τα στικ λαχανικών (31 θερμίδες ανά φλιτζάνι), τις γαρίδες κοκτέιλ (31 θερμίδες ανά τέσσερις γαρίδες μαζί με τη σάλτσα), τα σουβλάκια κοτόπουλο (90 θερμίδες το ένα μαζί με τη σάλτσα) και τα σουβλάκια με μοτσαρέλα και λαχανικά (141 θερμίδες το καθένα).

4 Δείτε τι υπάρχει στο τραπέζι

Αντί να γεμίσετε το πιάτο σας με λίγο απ’ όλα, κοιτάξτε καλά τα εδέσματα ώστε να ξέρετε τι θα διαλέξετε. Έπειτα, βάλτε δυο-τρία φαγητά που πραγματικά σας αρέσουν.

5 Διαλέξτε το σωστό κομμάτι

Προτιμήστε το στήθος από τη γαλοπούλα και βάλε μόνο μία κουταλιά γέμιση. Θα γλιτώσετε λίπος και τουλάχιστον 200 θερμίδες!

Το μυστικό

Για επιδόρπιο φάτε φρούτα: Για να τελειώσετε το γεύμα σας με μια γλυκιά νότα, φάτε μερικά φρούτα αντί για τούρτες και παραδοσιακά σιροπιαστά.


Πηγή: http://omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.