Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013

Και επίσημα υπάρχει και προστατεύεται το απολιθωμένο δάσος της Λήμνου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η σχετική απόφαση υπογράφτηκε χθες.

«Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης» χαρακτηρίζονται κορμοί απολιθωμένων δένδρων σε συγκεκριμένες θέσεις μέσα σε τρία τμήματα εκτάσεων 24.407 στρεμμάτων, 14.350 στρεμμάτων και 7.018 στρεμμάτων στη Λήμνο.

Η απόφαση κήρυξης του απολιθωμένου δάσους της Λήμνου ως «Διατηρητέου Μνημείου της Φύσης» υπογράφτηκε χθες από τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, και στάλθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σημειώνεται ότι με την απόφαση προστατεύονται οι μεμονωμένοι κορμοί ιστάμενοι ή κατακείμενοι ή τμήματα αυτών καθώς και άλλα όργανα φυτών, όπως ρίζες, καρποί και σπέρματα. Σύμφωνα με την απόφαση, το απολιθωμένο δάσος της Λήμνου είναι «ένα ανεπανάληπτο δημιούργημα της φύσης και φυσική κληρονομιά της χώρας με σπάνια παλαιοντολογική και γεωμορφολογική αξία».

Η εφαρμογή της απόφασης και η διαχείριση του Διατηρητέου Μνημείου της Φύσης, ανατέθηκε στη Διεύθυνση Δασών Λέσβου με επιστημονικό συνεργάτη το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Τα αναγκαία έργα προστασίας και ανάδειξης του απολιθωμένου δάσους της Λήμνου μπορούν να εκτελούνται και από το δήμο Λήμνου, ύστερα από ειδικές μελέτες που θα εγκρίνονται από τη Διεύθυνση Δασών Λέσβου.Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.