Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Λουκέτο σε 10+1 φορείς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δέκα συν ένας φορείς του δημοσίου τομέα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα καταργηθούν ενώ οι υπάλληλοι των εν λόγω φορέων αναμένεται να απολυθούν.

Η συγκεκριμένη λίστα, στην οποία έχει καταλήξει το Μέγαρο Μαξίμου, αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως άλλωστε είχε αποκαλύψει και την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει και στην κατάργηση οργανικών θέσεων, ακόμα και διοικητικών μονάδων σε ΔΕΚΟ και σε εταιρείες του ευρύτερου δημοσίου τομέα που βρίσκονται υπό ιδιωτικοποίηση. Οι υπάλληλοι που υπηρετούν στις συγκεκριμένες θέσεις θα απολυθούν αμέσως. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναφέρουν, ότι ένας μεγάλος αριθμός υποχρεωτικών απομακρύνσεων θα προέλθει από καταργούμενες θέσεις στην ΕΥΑΘ, στους οργανισμούς μικρών λιμανιών και μαρινών, στα περιφερειακά αεροδρόμια που θα ιδιωτικοποιηθούν, αλλά και σε ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, στον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών, αλλά και από την ΕΤΔΑΠ, τον ΟΛΠ, και τον ΟΛΘ, τα ΕΛ.ΠΕ., τη ΛΑΡΚΟ, καθώς και τη ΔΕΗ.

Εφόσον η κυβέρνηση καταλήξει σε αυτή τη λύση, εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταργηθούν ειδικότητες όπως προσωπικό καθαριότητας ή κλητήρες, που κρίνεται ότι μπορούν να αντικατασταθούν από εξωτερικούς συνεργάτες, μειώνοντας το μισθολογικό κόστος των φορέων.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα από τα «Παραπολιτικά»:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.