Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ξάνθη-Φουλ καταθέσεις πινακίδων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ρεκόρ καταγράφει η κατάθεση πινακίδων οχημάτων στην Δ.Ο.Υ. Ξάνθης, καθώς μέχρι στιγμής οι ακινησίες ξεπερνούν τις 2.100, όταν πέρσι τέτοια εποχή ήταν μόλις 430.

«Το 80% των πινακίδων που καταθέτουν οι πολίτες στην εφορία μας είναι από δίκυκλα και αυτό οφείλεται στην υποχρεωτική ασφάλιση» σημειώνει ο κ. Βέρτης υπεύθυνος του τμήματος αυτοκινήτων της Δ.Ο.Υ. Ξάνθης, εξηγώντας πως υπό την απειλή επιβολής προστίμων σε όσους κυκλοφορούν ανασφάλιστα οχήματα οι πολίτες συρρέουν κατά εκατοντάδες στην εφορία παραδίδοντας τις πινακίδες των οχημάτων τους.

«Μέχρι στιγμής έχουμε 2.100 ακινησίες, 400% δηλαδή πάνω σε σχέση με πέρσι τέτοια εποχή. Εκτιμώ ότι σίγουρα θα έχουμε πολλές περισσότερες μέχρι το τέλος του έτους» συμπληρώνει ο ίδιος. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως το 2012 οδηγήθηκαν σε ακινησία συνολικά 2.500 οχήματα στην Ξάνθη, αριθμός που σίγουρα αναμένεται να ξεπεραστεί κατά πολύ φέτος.

Η οικονομική ασφυξία των καταναλωτών, με τους μισθούς και τις συντάξεις να περικόπτονται διαρκώς, σε συνδυασμό με το κόστος των τελών κυκλοφορίας, των ασφαλίστρων αλλά και το κόστος συντήρησης ενός οχήματος οδηγούν τους πολίτες στο να καταθέτουν τις πινακίδες τους, ενώ στα παραπάνω προστίθεται και η τσουχτερή φορολογία των οχημάτων, καθώς καθίσταται ιδιαίτερα ασύμφορη η κατοχή οχημάτων μεγάλου κυβισμού.

Παράλληλα δεν είναι λίγοι αυτοί που καταθέτουν τις πινακίδες των ανασφάλιστων οχημάτων τους, που χρησιμοποιούν κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, φοβούμενοι πως σε έναν ενδεχόμενο έλεγχο θα τους επιβληθεί πρόστιμο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.