Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Νέες κατηγορίες για τον Πιστόριους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ακόμη δύο κατηγορίες βαραίνουν τον Νοτιοαφρικανικό παραολυμπιονίκη, Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται ήδη για τον φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Οι κατηγορίες για τις οποίες θα πρέπει να απολογηθεί αφορούν παραβιάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ η δίκη του αναμένεται να αρχίσει τον Μάρτιο του 2014,σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας.



Στο κατηγορητήριο που βαραίνει τον Πιστόριους προστίθενται δύο κατηγορίες "σε σχέση με την νομοθεσία περί απαγόρευσης της οπλοφορίας", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Νάθι Μνκούμπε, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω με το αν ο αθλητής "έχει ενημερωθεί" σχετικά.

Επομένως, συνολικά οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ανέρχονται σε τέσσερις, με τις κυριότερες που του έχουν απαγγελθεί να είναι για "φόνο" και "κατοχή πυρομαχικών".

Οι νέες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Πιστόριους είναι για παραβάσεις που είχαν προηγηθεί του φόνου για τον οποίο κατηγορείται. Η μία αφορά το περιστατικό που είχε σημειωθεί σε ένα εστιατόριο στο Γιοχάνεσμπουργκ τον περασμένο Ιανουάριο, κατά το οποίο πυροβόλησε κατά λάθος με το πιστόλι ενός φίλου του.

Σε παλαιότερο περιστατικό είχε πυροβολήσει στον αέρα από ένα αυτοκίνητο καμπριολέ ενώ συνοδευόταν από άλλη φιλενάδα του.

Η Ρίβα Στέενκαμπ σκοτώθηκε τη νύκτα της 13ης προς τη 14η Φεβρουαρίου από πολλές σφαίρες που έριξε ο Πιστόριους στην κατοικία του στην Πρετόρια. Ο 26χρονος Πιστόριους υποστηρίζει πως πρόκειται για ατύχημα και πως είχε πιστέψει πως ένας διαρρήκτης είχε μπει μέσα στο σπίτι από το παράθυρο της τουαλέτας. Η εισαγγελία υποστηρίζει αντιθέτως ότι ο παραολυμπιονίκης δολοφόνησε τη σύντροφό του έπειτα από καυγά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.