Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Κατασχέσεις επιστροφών φόρων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε κατασχέσεις επιστροφών φόρου και επιδοτήσεων προχωρούν οι εφορίες προκειμένου να εισπράξουν οφειλές των φορολογουμένων, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.

Δηλαδή κατάσχονται επιστροφές φόρων και επιδοτήσεις για οφειλές των φορολογουμένων που έχουν καταληκτική ημερομηνία πληρωμής, για παράδειγμα, το τέλος του επόμενου μήνα.

Πρόσφατα η εφορία κατέσχεσε επιδότηση ύψους 170 ευρώ από αγρότη, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος δεν είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία. Ωστόσο στα τέλη Δεκεμβρίου 2013 λήγει η τελευταία δόση για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος. Επί της ουσίας, η εφορία προείσπραξε τη δόση του φόρου εισοδήματος που λήγει στο τέλος του έτους παρακρατώντας ολόκληρη την επιδότηση του αγρότη.

Σε άλλη περίπτωση, η εφορία παρακράτησε επιστροφή φόρου 2.356 ευρώ από τον φόρο εισοδήματος. Η φορολογούμενη είχε υπαχθεί στις αρχές του έτους στην έκτακτη ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η εφορία της παρακράτησε το σύνολο της επιστροφής φόρου εισοδήματος.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.