Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Καμήλα βρέθηκε θετική στον κορονοϊό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρώτη φορά στα χρονικά «χτυπήθηκε» καμήλα από τον MERS.

Το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε σήμερα ότι για πρώτη φορά στα χρονικά μία καμήλα βρέθηκε θετική στον κορονοϊό του αναπνευστικού συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS), του ιού που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 64 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου που μεταδόθηκε από το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο SPA, η καμήλα ανήκει σε έναν άνδρα που είναι φορέας του MERS.

Το υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι συνεργάζεται με το υπουργείο Γεωργίας και τα μικροβιολογικά εργαστήρια «για να απομονωθεί ο ιός και να συγκριθεί η γενετική δομή του με εκείνην του ασθενούς». Εάν διαπιστωθεί ότι είναι πανομοιότυποι, αυτό θα συνιστά «μια παγκόσμια πρώτη» και θα αποτελέσει ενδεχομένως μια ευκαιρία για προσδιοριστεί η προέλευση του ιού.

Τον περασμένο Αύγουστο ερευνητές είχαν διατυπώσει την υποψία ότι οι καμήλες είναι πιθανότατα φορείς του ιού αυτού από τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους 53 άνθρωποι στη Σαουδική Αραβία.

Ο κορονοϊός MERS ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον ιό που ευθύνεται για το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) που προκάλεσε το θάνατο 800 ανθρώπων το 2003. Όπως και ο SARS προσβάλει τους πνεύμονες, αλλά εκτός από αναπνευστικά προβλήματα προκαλεί και νεφρική ανεπάρκεια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πιστεύει ότι ο MERS μεταδίδεται από τα ζώα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει στοιχεία που να στηρίζουν την άποψη αυτή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.