Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Όχι απόψε... με πονάει η μέση μου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο πόνος στην πλάτη «σκοτώνει» το σεξ.

Εκατομμύρια Βρετανοί υποφέρουν από πόνους στην πλάτη... και όχι μόνο, καθώς φαίνεται ότι η κατάσταση αυτή επηρεάζει και τις επιδόσεις τους στο κρεβάτι.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε σε δείγμα 2.056 ανθρώπων που είχαν επισκεφτεί κάποιον ειδικό για πόνους στη μέση, το 14% των ενηλίκων (δηλαδή περίπου 6,8 εκατ. Βρετανοί) σταμάτησαν να κάνουν σεξ εξαιτίας των έντονων συμπτωμάτων πόνου που ένιωθαν.

Από εκείνους που υπέφεραν από χρόνιο ή οξύ πόνο στη μέση το ένα τέταρτο (24%) παραδέχτηκε ότι αντιμετώπιζε ακόμη προβλήματα που σχετίζονταν με την ψυχική του υγεία, ενώ ένα 35% δήλωσε ότι οι πόνοι στη μέση τους προκαλούσαν έντονο εκνευρισμό.

Το 15% των ασθενών έβαζε μέχρι και τα κλάματα από τον πόνο ενώ βρίσκονταν στη δουλειά, ενώ ένα ακόμη 12% έφτανε μέχρι το σημείο να τσακώνεται με μέλη της οικογένειάς του, φίλους και συνεργάτες λόγω της κακής διάθεσης εξαιτίας του πόνου, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Πάνω από το ένα πέμπτο των ανθρώπων δήλωσε ότι οι πόνοι στη μέση επηρέαζαν τη δουλειά τους, ένας στους δέκα ανέφερε ότι δεν ήταν σε θέση πια να φροντίζει ούτε το κατοικίδιό του (όπως για παράδειγμα να πηγαίνουν για βόλτα το σκύλο τους) ενώ το ένα τέταρτο δεν ήταν καν σε θέση να ασχοληθεί με τις οικιακές εργασίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.