Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Πρόγραμμα διανομής τροφίμων στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο πλευρό απόρων οικογενειών η συμπρωτεύουσα.

Σήμερα αρχίζει η δωρεάν διανομή τροφίμων, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Η δράση αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος διανομής τροφίμων (ζυμαρικά, λάδι, γραβιέρα, κασέρι, φέτα) για τη σίτιση απόρων σε εγκεκριμένους συλλόγους και φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, το οποίο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκό πρόγραμμα, σε συνεργασία της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενισχύουμε το εισόδημα απόρων οικογενειών σε είδος, παρέχοντας βοήθεια στους συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη. Μέσω 65 εγκεκριμένων φορέων, μεταξύ των οποίων είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, σύλλογοι πολυτέκνων, μητροπόλεις, σύλλογοι παλιννοστούντων, κ.α, υπολογίζεται ότι θα σιτιστούν 38.438 πολίτες της Θεσσαλονίκης, με προϊόντα ελληνικής προέλευσης. Στόχος μας είναι να συνδράμουμε και να ανακουφίσουμε, όσο το δυνατόν, τους συμπολίτες μας που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν τα προς το ζην», υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής.

Από την πλευρά του, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Αγροτικής Οικονομίας Βασίλειος Κανάκας, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια στην πρώτη δράση διανομής τροφίμων, τόνισε ότι «προσπαθούμε να βρισκόμαστε κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και να βοηθούμε στην επίλυση των προβλημάτων τους, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση».


Πηγή: http://www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.