Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Στις «Λίμνες» Ηλείας κλιμάκιο του Συνηγόρου του Πολίτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε δύο εβδομάδες αυτοψία με επιστημονικό κλιμάκιο στη χωματερή.

Την χωματερή των «Λιμνών» επισκέφθηκε κλιμάκιο της ανεξάρτητης Αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη, που συμμετείχε στις δράσεις της ημερίδας για την Διάβρωση των Ακτών της Μεσογείου, με την βουλευτή Ηλείας και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Διονυσίας Αυγερινοπούλου.




Όπως αναφέρθηκε σε δύο εβδομάδες θα υπάρξει νέα επίσκεψη με επιστημονικό κλιμάκιο στη χωματερή των «Λιμνών».

Ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη Ιών Σαγιάς, με υπευθυνότητα στα ζητήματα Ποιότητας Ζωής μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου στις «Λίμνες» τόνισε πως «έχουμε απευθυνθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς με ένα εκτενέστατο έγγραφο με το οποίο ζητάμε πληροφορίες.

Όσο η διαμεσολάβησή μας βρίσκεται σε εξέλιξη δεν πρόκειται να πούμε κάτι. Σε δύο εβδομάδες έχουμε προγραμματίσει αυτοψία στο χώρο με οργανωμένο κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων καθώς επίσης και διαμεσολαβητική προσπάθεια σε συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς.

Γνωρίζεται ότι αυτά το προβλήματα είναι αρκετά σοβαρά, δεν περιορίζονται σε τοπικό επίπεδο έχουν και κεντρικές απολήξεις και βρίσκονται και σε όλη την περιφέρεια της Ελλάδας και στην Αττική.

Προσπαθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να το αντιμετωπίσουμε ώστε να έχει και η χώρα μας και σε αυτό το κομμάτι ευρωπαϊκό προφίλ και να μην πληρώνουμε πρόστιμα και να υποβαθμίζεται το περιβάλλον και οι ζωές των ανθρώπων».

Εξήγησε ακόμα πως ο Συνήγορος του Πολίτη, εξέδωσε ένα προκαταρκτικό έγγραφο με βάση τη μελέτη ειδικών επιστημόνων. Το πόρισμα θα ακολουθήσει μετά από έρευνα.


Πηγή: http://www.ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.