Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Δεύτερη κυριότερη αιτία αναπηρίας στον κόσμο η κατάθλιψη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η κατάθλιψη αποτελεί την δεύτερη συχνότερη αιτία αναπηρίας στον κόσμο έπειτα από τον πόνο στη μέση, σύμφωνα με μία νέα ανάλυση.

Επιστήμονες από τη Σχολή Πληθυσμιακής Υγείας του Πανεπιστημίου του Κουήνσλαντ, στην Αυστραλία, συνέκριναν την κλινική κατάθλιψη με περισσότερες από άλλες 200 ασθένειες και τραυματισμούς ως αιτία αναπηρίας.

Έτσι διαπίστωσαν ότι σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η δεύτερη αιτία αναπηρίας - με την επίπτωση της αναπηρίας εξαιτίας της να παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις από χώρα σε χώρα. Είναι επίσης συχνότερη στις γυναίκες απ' ό,τι στους άντρες.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία που υπάρχουν για την κατάθλιψη και τα οποία αφορούν το 2010.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, τα χρόνια ζωής με αναπηρία εξαιτίας της είναι υψηλότερα στο Αφγανιστάν και σε ορισμένες χώρες της Βόρειας Αφρικής, και χαμηλότερα στην Ιαπωνία, στην Αυστραλία και σε άλλες εύπορες χώρες.

Η Ελλάδα βρίσκεται κάπου στο μέσον στην παγκόσμια κατάταξη, όσο αφορά τα χρόνια που ζουν οι πάσχοντες με αναπηρία εξαιτίας της.

Η νέα ανάλυση, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «PLoS Medicine», είναι η συνέχεια αντίστοιχων αναλύσεων του 1990 και του 2000, με τις οποίες καταγράφεται η διαχρονική εξέλιξή της.


Πηγή: http://ygeia.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.