Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

«Ανάσα» δίνει η νέα πτέρυγα στο 1ο Λύκειο Πεύκων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα πτέρυγα απέκτησε το 1ο Λύκειο Πεύκων ανακουφίζοντας, σε μεγάλο βαθμό, τις αυξημένες ανάγκες σχολικής στέγης στην περιοχή. Το νέο κτίριο πληροί όλους τους όρους σωστής λειτουργίας και ασφάλειας και έχει ήδη συνδεθεί με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Διαθέτει, μεταξύ άλλων, τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο καθηγητών, τουαλέτες και για άτομα με αναπηρία, ευρύχωρο εσωτερικό χώρο παραμονής των μαθητών σε περίπτωση κακοκαιρίας κι άλλους βοηθητικούς χώρους. Το μεγαλύτερο μέρος του εξωτερικού χώρου έχει διαμορφωθεί ειδικά με διαδρόμους περιπάτου με αντιολισθητικά πλακάκια και γκαζόν, ενώ η συνολική διαμόρφωση της αυλής θα ολοκληρωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 650.000 ευρώ και τα κονδύλια προέρχονται εξολοκλήρου από το ταμείο του δήμου.

Την πορεία των εργασιών παρακολουθούσε στενά από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή επιθεώρησε τις τελευταίες τεχνικές παρεμβάσεις, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Μικροέργων-Πρασίνου-Ηλεκτροφωτισμού με τοπική αρμοδιότητα στη Δ.Ε. Πεύκων Αλέκο Σιμητόπουλο και Τεχνικών Υπηρεσιών Ντίνο Ζωγόγιαννη, τους προέδρους Σχολικών Επιτροπών Μιχάλη Βουλγαρίδη (δευτεροβάθμιας) και Στέλιο Γκατζέ (πρωτοβάθμιας), μηχανικούς του δήμου και της κατασκευάστριας εταιρίας.

Ο δήμαρχος έδωσε σαφείς εντολές και αυστηρές οδηγίες και κατευθύνσεις ώστε να κλείσουν άμεσα οι όποιες εκκρεμότητες, με αποτέλεσμα τα συνεργεία να εργαστούν εντατικά στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για να φροντίσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου. Έτσι, το σχολικό κουδούνι βρήκε σήμερα 97 μαθητές της β΄ και της γ΄ τάξης του 1ου Λυκείου Πεύκων να φοιτούν πλέον σε νέες αίθουσες.

Ικανοποιημένοι και χαρούμενοι

Οι μαθητές ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι, με τα σχόλιά τους να είναι πολύ θετικά για την αισθητική εικόνα, αλλά και τη λειτουργικότητα των χώρων. Εξίσου ευχαριστημένοι δηλώνουν εκπαιδευτικοί και γονείς, οι οποίοι βλέπουν ένα αίτημα χρόνων να παίρνει σάρκα και οστά χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της δημοτικής αρχής.

«Μετά από πολλές δυσχέρειες, για τις οποίες δεν ευθύνεται η διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το παράρτημα του Λυκείου Πεύκων, ένα πλήρες συγκρότημα τεσσάρων αιθουσών, με όλες τις ανέσεις, τελείωσε και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι γι’ αυτό. Νομίζω ότι τα παιδιά θα είναι πάρα πολύ ευχαριστημένα γιατί όλες οι παιδαγωγικές συνθήκες είναι ικανές να διαμορφώσουν το παραγωγικό κλίμα που χρειάζεται. Νομίζω ότι για τα αυτονόητα ποτέ δεν ευχαριστούμε, όμως δεν παύουμε να είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό το γεγονός», δηλώνει ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Πεύκων Κώστας Αγγελάκης, και προσθέτει: «Επιτέλους, όταν ολοκληρώνεται ένα τέτοιο στολίδι, που μάλιστα αφορά τα παιδιά μας, ας το επικροτούμε. Και βέβαια, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους του δήμου που έτρεξαν γι’ αυτό, κυρίως το δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη και τον αντιδήμαρχο κ. Σιμητόπουλο, αλλά και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημήτρης Σιδηρόπουλος τονίζει: «Ήταν ένα αίτημα ετών που υλοποιήθηκε. Επιτέλους το σχολείο θα μπει σε μια πιο ομαλή λειτουργία κι αυτό για μας είναι πολύ σημαντικό. Θεωρώ ότι κάποιες τάξεις ανεβαίνουν από τα υπόγεια του σχολείου σε κανονικές αίθουσες κι αυτό είναι σοβαρό θέμα. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό το ότι θα αρχίσει να λειτουργεί το χημείο και όλες οι άλλες αίθουσες για τις υπόλοιπες δραστηριότητες των παιδιών. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί το ζητούσαμε χρόνια. Φαντάζομαι και με την ολοκλήρωση του αύλειου χώρου το σχολείο θα αποκτήσει άλλη εικόνα και λειτουργικότητα, και θα είναι πολύ πιο καλά τα πράγματα για τα παιδιά».

Η παιδεία παραμένει πρώτη προτεραιότητα

Ειδικά στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία, το εύρωστο δημοτικό ταμείο αποδεικνύεται άκρως αναγκαίο και πολύτιμο εργαλείο, αφού δίνει την δυνατότητα απρόσκοπτης άσκησης της δημοτικής πολιτικής και κατασκευής τέτοιων σημαντικών υποδομών, την ώρα μάλιστα που άλλοι δήμοι αδυνατούν να καταβάλουν ακόμα και τη μισθοδοσία, όπως υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, ο δήμος.

«Έχουμε την υποχρέωση να δημιουργούμε εκπαιδευτικές υποδομές που ικανοποιούν πλήρως τις ανάγκες μιας ποιοτικής δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης», επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, και προσθέτει: «Η Παιδεία ήταν και παραμένει πρώτη μας προτεραιότητα, υποχρέωση και ιερό καθήκον, απέναντι στη σημερινή και τις επόμενες γενιές. Η επιλογή μας να αγωνιζόμαστε για την εξασφάλιση κάθε σπιθαμής γης που προορίζεται για σχολική χρήση, χωρίς ποτέ να έχουμε υπολογίσει το πολιτικό κόστος και χωρίς ποτέ να έχουμε υποκύψει σε κάθε λογής πιέσεις, απειλές και συμφέροντα εργολαβικά, οικονομικά και μικροκομματικά, είναι αμετακίνητη και ακλόνητη».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.