Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Άδειες υλοτομίας σε ανθρώπους με ανάγκες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Άδειες υλοτομίας μόνο σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, θα χορηγήσει φέτος το Δασαρχείο της Ρόδου.

Ήδη εκδόθηκε σχετική απόφαση με την οποία γίνεται γνωστό ότι οι άδειες θα δοθούν σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, σε άτομα με αναπηρία, σε μακροχρόνια ανέργους, συνταξιούχους ΟΓΑ και οικογένειες στρατευμένων.
Ειδικότερα στην απόφαση του Δασαρχείου αναφέρονται τα εξής:

«Σας γνωρίζουμε ότι η Υπηρεσία μας μετά από σχετική διερεύνηση από υπαλλήλους της επεσήμανε διάσπαρτα ξηρά άτομα πεύκης και κυπαρίσσου σε διάφορες δασικές περιοχές του νησιού μας, τα οποία μπορούν να διατεθούν ατελώς για ατομικές ανάγκες θέρμανσης των κατοίκων των αντίστοιχων τοπικών κοινοτήτων.

Δυστυχώς οι ποσότητες που προέκυψαν δεν επαρκούν για την ικανοποίηση της υπάρχουσας ζήτησης έχοντας υπόψη και τη δυσμενή οικονομική συγκυρία που διανύουμε.

Για τον λόγο αυτό η Υπηρεσία μας σύμφωνα και με την υπ’ αριθμ. 125817/1031/12-04-2013 (ΑΔΑ ΒΕΑ20-0Λ1) εγκύκλιο του Ειδικού Γραμματέα Δασών μπορεί να διαθέσει την εν λόγω ξυλεία μόνο στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, ήτοι: σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, άτομα με αναπηρία σε ποσοστό άνω του 67%, μακροχρόνια άνεργους, συνταξιούχους ΟΓΑ και οικογένειες στρατευμένων. Οι ποσότητες που προβλέπει ο Πίνακας Υλοτομίας ανά περιοχές είναι οι εξής:

- Έμπωνα, Σαλάκου Διμυλιάς, Πλατανίων, Απολλώνων, Προφήτη Ηλία 40 τόνοι
- Σιανών, Μονολίθου στη θέση Κοιμισάλα 30 τόνοι
- Αρχίπολης στη θέση Κουτσούτης 20 τόνοι
- Δάσος Μαριτσών 20 τόνοι
- Δάσος Πεταλούδων 30 τόνοι

- Δάσος Φιλερήμου 20 τόνοι
- Δάσος Καλυθιών 10 τόνοι
- Δάσος Αφάντου 5 τόνοι
- Δάσος Τσαϊριού 15 τόνοι
- Δάσος Αρχαγγέλου 20 τόνοι

Μετά από τα παραπάνω παρακαλούμε να συγκεντρώσετε αιτήσεις της περιοχής σας για έκδοση άδειας υλοτομίας μόνο από τις ευπαθείς ομάδες και να μας τις διαβιβάσετε μέχρι την 22-11-2013 ημέρα Παρασκευή και ώρα 15.00 συνοδευόμενες από συγκεντρωτική κατάσταση και το αντίστοιχο δικαιολογητικό που αποδεικνύει την υπαγωγή του ενδιαφερόμενου στην εν λόγω κατηγορία.

Αφού συγκεντρώσετε τις αιτήσεις παρακαλούμε να μας τις υποβάλετε με διαβιβαστικό που θα κατατεθεί στο Πρωτόκολλο της Υπηρεσίας μας και θα λάβει αριθμό μέχρι την ως άνω καταληκτική ημερομηνία το αργότερο.

Οι φορείς στους οποίους κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται μέχρι την ως άνω καταληκτική ημερομηνία να μας διαβιβάσουν τις αιτήσεις που έχουν παραλάβει (τουλάχιστον μία) μαζί με τα συνοδά δικαιολογητικά τα οποία καθορίζονται και στην υπ’ αριθμ. 125817/1031/12-04-2013 (ΑΔΑ ΒΕΑ20-0Λ1) εγκύκλιο.

Παρακαλούμε να αναρτήσετε το παρόν έγγραφό μας στον Πίνακα Ανακοινώσεων του τοπικού κοινοτικού καταστήματος ή της δημοτικής ενότητας.

Μετά την καταληκτική ημερομηνία της 22-11-2013 η Υπηρεσία μας θα εκδώσει τη σχετική άδεια με αποδέκτες τους δικαιούχους, στην οποία θα καθορίζεται και η αναλογούσα ποσότητα.
Επίσης σας γνωρίζουμε ότι για τη φετινή χρονιά η Υπηρεσία μας δεν θα δεχτεί απευθείας αιτήσεις πολιτών για υλοτομίες αλλά ούτε και μέσω Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Με εντολή Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου
Η διευθύντρια Δασών Δωδ/σου
Μπαλατσούκα Αικατερίνη
Msc δασολόγος».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.