Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Νέα στέγη Ελληνισμού στο Σικάγο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Ελληνισμός στο Σικάγο απέκτησε ακόμη ένα οίκημα και οι υπεύθυνοί του προγραμματίζουν να το μετατρέψουν σε κυψέλη δημιουργίας και ελληνικού πολιτισμού.

Έτοιμο να τεθεί στη διάθεση της εκεί Ομογένειας είναι το «Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας Μείζονος Σικάγου», το οποίο στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο και φιλοξενεί την Κρητική Αδελφότητα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το προσφάτως ανακαινισμένο και εκσυγχρονισμένο διώροφο κτίριο διατίθεται για τη φιλοξενία διαλέξεων, σεμιναρίων, μαθημάτων, ημερίδων, συνεδρίων, εκθέσεων, θεατρικών παραστάσεων, κινηματογραφικών προβολών και συνεδριάσεων. Διαθέτει αίθουσα εκδηλώσεων, στον πρώτο όροφο, χωρητικότητας 200 θέσεων, ενώ στο δεύτερο όροφο στεγάζονται τα γραφεία όπου φιλοξενούνται τα αρχεία και οι συνεδριάσεις συλλόγων, σωματείων κι ενδιαφερομένων ομάδων Ελληνοαμερικανών».



Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο εμπνευστής της ιδέας, γνωστός επιχειρηματίας και τ. Συντονιστής ΣΑΕ Περιφέρειας Αμερικής Θεόδωρος Σπυρόπουλος, που πρόσφατα αγόρασε το κτίριο για να το διαθέσει στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα και στους Φιλέλληνες του Σικάγου», δήλωσε ότι «επιδίωξή μας είναι ο χώρος να αποτελέσει ένα πνευματικό κέντρο του Ελληνισμού στην ευρύτερη περιοχή του Σικάγου». Επίσης, ανέφερε ότι «η πρωτοβουλία ανήκει στην Επιτροπή Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας Μείζονος Σικάγου, που αποτελείται από επιχειρηματίες, ηγέτες ομογενειακών οργανώσεων και ενδιαφερόμενους ομογενείς. Θεωρούμε καθήκον και υποχρέωση που απορρέει από την ιστορική και πολιτισμική μας παρακαταθήκη να προσφέρουμε στο ευρύ κοινό και κυρίως στους νέους μας ένα Πολιτιστικό Κέντρο που θα προσφέρει ποιοτικές εκδηλώσεις και ευκαιρία για κοινωνική δικτύωση. Η πρωτοβουλία μας αποβλέπει στη συνέχιση της ιστορικής παρουσίας και δραστηριότητας του Ελληνισμού στην ευρύτερη περιοχή και κυρίως στο να στηρίξει τους νέους και τις νέες με καθιέρωση σχετικών προγραμμάτων, όπως και στην ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής έκφρασης ομογενών. Επίσης, στοχεύουμε στη δημιουργία ενός πλαισίου δράσεων εθελοντισμού για την ενίσχυση συμπατριωτών μας στην Ελλάδα, αλλά και ομογενειακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων».

Τέλος, σημειώνεται ότι ένας από τους στόχους της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας Μείζονος Σικάγου είναι η υποστήριξη των υπαρχόντων ομογενειακών οργανώσεων, που στην πλειοψηφία τους δεν διαθέτουν ιδιόκτητα κτίρια, καθώς και η ανάδειξη του κτιρίου σε τόπο συνάντησης του Ελληνισμού της περιοχής για συζητήσεις και δραστηριότητες σε ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως επίσης και την ενίσχυση της ελληνοαμερικανικής φιλίας.

Στα σχέδια της Επιτροπής είναι η δημιουργία παραδοσιακής, αλλά και ψηφιακής βιβλιοθήκης, η οποία θα φιλοξενήσει σπάνιες εκδόσεις και βιβλία με θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος και ελληνοαμερικανικής ιστορίας, καθώς και αρχείο του Ελληνοαμερικανικού Τύπου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.