Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Νέες αποκαλύψεις για κομπίνες στον Οίκο Ναύτου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην προανακριτική κατάθεση του κλινικάρχη που ομολόγησε τη δράση των υπαλλήλων του Οίκου Ναύτου στις αρχές, αποκαλύπτεται ότι πριν ακόμα εισπράξουν τα λεφτά της πρώτης κομπίνας, οι υπάλληλοι σχεδίαζαν το επόμενο κόλπο.

Να θυμίσουμε ότι τέσσερις, υπάλληλοι του Οίκου του Ναύτου συνελήφθησαν την Παρασκευή, παρουσία εισαγγελέα, τη στιγμή που παραλάμβαναν 205.000 ευρώ από ιδιοκτήτη κλινικής ως πρώτη δόση από συνολικό ποσό περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ που φέρονται ότι είχαν συμφωνήσει μαζί του να εισπράξει με πλαστά παραστατικά για δήθεν ιατρικές υπηρεσίες σε ασφαλισμένους. Στην υπόθεση εμπλέκεται και πέμπτο πρόσωπο, ο σύζυγος μίας εκ των υπαλλήλων, που επίσης συνελήφθη.

Η καταγγελία για την υπόθεση που απασχόλησε τους οικονομικούς εισαγγελείς, έγινε από τον ιδιοκτήτη της κλινικής που πριν από καιρό είχε εισπράξει ποσό 1.150.000 για νόμιμες υπηρεσίες που παρείχε σε ασφαλισμένους του ταμείου. Αμέσως μετά, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, τον πλησίασε γυναίκα υπάλληλος του ταμείου που πλέον υπηρετεί με απόσπαση στο υπουργείο Παιδείας, και του πρότεινε να εισπράξει ξανά το ποσό αυτό καταθέτοντας τα σχετικά, πλαστά, παραστατικά. Η πρόταση, όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της κλινικής, προέβλεπε να καταλήξει στον ίδιο το ποσό των 500.000 ευρώ και το υπόλοιπο να δοθεί στους υπαλλήλους σε δύο δόσεις των 250.000 ευρώ η καθεμία.

Λέει στην κατάθεσή του ο κλινικάρχης:

"Αυτοί όπως μπήκαν στο γραφείο μου ξεκίνησαν μία συζήτηση για να πληρωθώ εκ νέου χρήματα από ταμεία για τα οποία έχω ήδη πληρωθεί (ληξιπρόθεσμα χρέη) δηλαδή να "ξεκινήσουμε" ακόμα μία παράνομη πληρωμή όπως η προηγούμενη".

Την κατάθεση του κλινικάρχη επιβεβαιώνει και η συνομιλία δύο εκ των κατηγορουμένων με τον καταγγέλοντα λίγο πριν τη σύλληψη:

Σ.:Σε ενδιαφέρει για άλλο ταμείο, να κάνουμε μια προσπάθεια;

ΚΛΙΝΙΚΑΡΧΗΣ :Εχω δώσει στην Τ.

Τ:Το είπαμε

Σ:Ακου, επειδή χρειάζεται να το οργανώσω…

ΚΛΙΝΙΚΑΡΧΗΣ:Τι ταμείο όμως;

Σ:Αυτό θα το βρούμε

Οι 4 που συνελήφθησαν την ώρα που παραλάμβαναν 205.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη της κλινικής, είχαν στήσει σχέδιο που προέβλεπε την είσπραξη σχεδόν 1 εκ. ευρώ με πλαστά παραστατικά από τον κλινικάρχη για ιατρικές υπηρεσίες που παρείχε στον οίκο του Ναύτου οι οποίες δεν υφίστανται.

Και η κατάθεση συνεχίζεται:

"Τους ενημέρωσα πως το μόνο ταμείο από το οποίο έχω εισπράξει χρήματα είναι το ταμείο του Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Τότε ο Σ. Γ. με ρώτησε ποιο ήταν το ποσό της προηγούμενης μου πληρωμής. Του απάντησα περίπου 1,3 εκατομμύριο και εκείνος κάνοντας σχετικό μορφασμό μου έδειξε ότι ενθουσιάστηκε με το ύψος του ποσού. Μου είπε ότι θα μιλήσει με κάποιους ανθρώπους και ότι υπάρχει καλή πιθανότητα να πληρωθώ εκ νέου για τις οφειλές που είχα πληρωθεί ήδη από το ταμείο".

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι των κατηγορουμένων λίγα 24ώρα πριν κάνουν το επίμαχο ραντεβού με τον κλινικάρχη.

Σ. Λοιπόν είναι περίπου γύρω στα 67 χιλιάρικα ο καθένας μας.

ΤΖ. Πόσο;

Σ.67

ΤΖ.Μια χαρά

Σ.Λοιπόν άκου. Θα πας εσύ αύριο κάποια στιγμή από εκεί χωρίς να το καταλάβει αυτός έτσι; Να κρατάμε τα προσχήματα όμως, να είμαστε προσεκτικοί

ΤΖ.Ναι

Σ.Θα πάρεις λοιπόν εσύ, θα σου φέρω βαλίτσα μικρή

ΤΖ. Ναι έχω

Σ.Ωραία.Θα πας λοιπόν αύριο , αυτός αύριο το πρωί έρχεται και πληρώνεται. Εγώ περιμένω να με πάρει τηλέφωνο σε λίγο να μου πει πότε θα έχει τα λεφτά.. Είτε αύριο το μεσημέρι, είτε την Πέμπτη

ΤΖ.Ωραία

Σ.Λοιπόν αν είναι για αύριο, εσύ θα περάσεις κα΄ποια στιγμή από εκεί κατεβαίνοντας προς τον Πειραιά και θα του πας τη βαλίτσα και θα του πεις, ετοίμασέ τα, βάλτα όποτε τα έχεις, βάλτα μέσα και θα έρθουμε στις 5 η ώρα να τα πάρουμε.

ΤΖ.Ναι

Σ.Χωρίς πολλές κουβέντες. Αφήνεις τη βαλίτσα και φεύγεις

ΤΖ.Εγινε

Σ.Εμείς θα του πούμε θα συναντηθούμε κατά τις 5. Κατά τις 3 όμως εμείς θα πάμε, πιο νωρίς

ΤΖ.Ναι

Σ.Για ευνόητους λόγους…Μην μας την έχουνε στημένη…Θα πάμε οι δυο μας και εγώ θα ελέγχω την κίνηση απ΄έξω

Oι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν αύριο στον ειδικό ανακριτή του 4022 Ν.Ανδρεάδη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης κατά του Δημοσίου και της πλαστογραφίας. Να σημειωθεί ότι η επ΄αυτοφώρω σύλληψή τους καταγράφηκε για πρώτη φορά με εικόνα και ήχο κατόπιν σχετικής παραγγελίας των οικονομικών εισαγγελέων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.