Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

«Αποτυχημένη η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αρνητικός ο απολογισμός σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Στις περισσότερες πόλεις της περιφέρειας (και σε ποσοστό άνω του 70%) μετά από αποφάσεις των, κατά τόπους, εμπορικών συλλόγων και λόγω της απεργίας των εμποροϋπαλλήλων, τα καταστήματα δεν άνοιξαν.

Εμπορικοί σύλλογοι και σωματεία εργαζομένων διοργάνωσαν κοινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και παρεμβάσεις σε αρκετές πόλεις.

Οι μεγάλες γνωστές, πολυεθνικού χαρακτήρα, αλυσίδες, επιχείρησαν να λειτουργήσουν, όμως σε πολλές περιπτώσεις μετά από παρεμβάσεις των απεργών αναγκάστηκαν να κλείσουν.

Είναι σημαντικό το ότι γνωστές ελληνικές επιχειρήσεις από το χώρο των τροφίμων σεβάστηκαν την Κυριακή Αργία και παρέμειναν κλειστές.

Αυτός είναι ο απολογισμός της 24ωρης χθεσινής Πανελλαδικής απεργίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η μάχη της «επικοινωνίας» δόθηκε σε 2 - 3 μεγάλες πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα), όπου λειτούργησε μόνο μερίδα των καταστημάτων και αυτό σε συγκεκριμένους Δήμους, περιοχές και εμπορικές ζώνες. Στο κέντρο της Αθήνας τα καταστήματα που λειτούργησαν ήταν μόνο στην οδού Ερμού, καθώς και κάποια άλλα στους τριγύρω δρόμους, ενώ το show, που έστησε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας με τη βοήθεια του Δημάρχου Αθηναίων, ξεθώριασε από τη μαζική και μαχητική διαδήλωση της ΟΙΥΕ και των σωματείων της».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.