Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Εισαγγελική παρέμβαση μετά από δημοσιεύματα για παράνομα επιδόματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αφορούν εργαζόμενους στον ΟΒΙ και συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ.

Η καταβολή παράνομων επιδομάτων σε εργαζομένους στον ΟΒΙ και την Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, αλλά και σε συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ προκάλεσαν την εισαγγελική παρέμβαση.

Συγκεκριμένα την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσαν δημοσιεύματα στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ» και «Real News», σχετικά με περιπτώσεις παραβίασης των νόμων για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας διέταξε τη διενέργεια έρευνας που αφορά τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στις δύο εφημερίδες, από τα οποία προκύπτει ότι συγκεκριμένες υπηρεσίες εξακολουθούν να καταβάλουν σε εργαζομένους τους, μισθούς και επιδόματα που βάσει του ενιαίου μισθολογίου θα έπρεπε να έχουν περικοπεί.

Στο εισαγγελικό στόχαστρο τίθενται οι καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν σχετικά με τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) αλλά και στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, οι οποίοι φέρονται να εξακολουθούν να εισπράττουν αμοιβές (μισθούς και επιδόματα), παρά το γεγονός ότι αυτά θα έπρεπε να έχουν περικοπεί μετά την ψήφιση του νομικού πλαισίου για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Με άλλη εντολή της, η εισαγγελέας ζητά να διερευνηθεί, επίσης, δημοσίευμα της εφημερίδας «ΒΗΜΑ» σύμφωνα με το οποίο συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ παρανόμως εισπράττουν για μεγάλο χρονικό διάστημα επιδόματα για δήθεν υπερωριακή απασχόλησή τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.