Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

«Ολυμπιακός και UNICEF για τα παιδιά του κόσμου»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την επίσημη έναρξη της συνεργασίας τους ανακοίνωσαν Ολυμπιακός και UNICEF. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Λάμπρος Κανελλόπουλος μίλησαν για μια ιστορική συμφωνία που έχει σκοπό να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια στα παιδιά του κόσμου.Ο Ολυμπιακός γίνεται μετά την Μπαρτσελόνα η δεύτερη μεγάλη ομάδα της Ευρώπης που συνεργάζεται με την UNICEF και όπως είπε ο κ. Μαρινάκης «σκοπός αυτής της συμφωνίας είναι να αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει μόνον η Ελλάδα της κρίσης που ζητάει βοήθεια, αλλά και τυή που μπορεί να βοηθάει».

Ο Ολυμπιακός θα αναλάβει να συγκεντρώσει ένα ποσό πάνω από 2 εκ. ευρώ με διάφορες δράσεις, ενώ θα συμβάλλει ώστε να γίνουν 50.000 εμβολιασμοί στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Η UNICEF θα διαφημίζεται στη φανέλα του Ολυμπιακού, η οποία παρουσιάστηκε μετά το τέλος της εκδήλωσης.

Οι δηλώσεις στην παρουσίαση που έγινε στο Καραίσκάκη, παρουσία στελεχών της διοίκησης, του Μίτσελ και παικτών της ομάδας, αλλά και παλιών ποδοσφαιριστών:

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω τον κ. Κανελλόπουλο και τους εκπροσώπους της UNICEF . Είναι πολύ σημαντική συνεργασία. Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός και προσθέτει τη δύναμή του στον ΟΗΕ και την UNICEF για τα παιδιά του κόσμου.

Ο Ολυμπιακός θα συγκεντρώσει ένα ποσό πάνω από 2 εκ. ευρώ. Θα συνεχιστεί η φιλανθρωπική δράση μας και μέσω του Ιδρυματος του Ολυμπιακού.

Θα πρέπει να σταθούν όλοι δίπλα στα παιδιά. Θα εμβολιαστούν 50.000 παιδιά στην Ελλάδα και στον κόσμο, μέσω αυτής της συνεργασίας.

Περνάμε το μήνυμα ότι δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα της κρίσης που ζητάει βοήθεια αλλά και η Ελλάδα που βοηθάει. Η Ελλάδα μπορεί να δώσει βοήθεια αρκεί να το θέλουμε όλοι. Ελπίζουμε να μας ακολουθήσουν όλοι, κάθε Έλληνας να μας βοηθήσει, να κάνουμε καλύτερο το αύριο για τα παιδιά του κόσμου. Ο Ολυμπιακός θα πρωταγωνιστήσει και θα κερδίσει και αυτή την προσπάθεια».

Λ. Κανελλόπουλος (πρόεδρος επιτροπής της unicef στην Ελλάδα): «Ιδιαίτερα σημαντική μέρα για την UNICEF. Η συνεργασία μας με TON Ολυμπιακό αποτελεί κορυφαία ανθρωπιστική στιγμή. Η UNICEF αγωνίζεται εδώ και 70 χρόνια για την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών, για την καταπολέμηση της φτώχιας, της πείνας και της παιδικής εκμετάλλευσης.

Είναι ιστορική συνάντηση, ανοίγει νέα σελίδα για τα ανθρωπιστικά ιδεώδη στη χώρα μας. Είναι ξεχωριστή σελίδα για τη δράση μας εδώ και 40 χρόνια στην Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός κουβάλάει ένα πολύ μεγάλο ιστορικό φορτίο, με ανεκτίμητη συμβολή στην ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού. Έρχεται να αναδείξει ότι οι ανθρωπιστικές αξίες δεν είναι ασύμβατες με τον αθλητισμό. Ο ρόλος του κ. Μαρινάκη είναι καθοριστικός για αυτή την προσπάθεια. Ανδεικνύει ευαισθησία, ανθρωπιά, αγάπη, ελπίδα, πίστη σε αξίες που έχει ανάγκη σήμερα η ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται από τις επιπτώσεις της κρίσης. Η πρωτοβουλιά αυτή αποτελεί φάρο ελπίδας, κάλεσμα αγάπης. Ο Ολυμπιακός γίνεται πρωταγωνιστής αυτής της προσπάθειας. Δεν έχουν σχέση οι προτιμήσεις σε ομάδες ή οι αντιπαλότητες. Πρεσβεύουμε μια άλλη διάσταση για το πως μπορούν σήμερα οι μεγάλες ομάδες να πρωταγωνιστήσουν σε κοινωνικό επίπεδο.

Ο Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα είναι οι δύο μεγάλες ομάδες που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Ευχαριστώ τον κ. Μαρινάκη για την προσπάθειά του και θεωρούμε ότι αποτελεί υπόδειγμα για το συνδυασμό αθλητικής και κοινωνικής δράσης».

Κριστιάν Καρεμπέ: «Είναι μεγάλη μέρα για τον Ολυμπιακό η πρωτοβουλία συνεργασίας με την UNICEF. Έχω ήδη δουλέψει για την UNICEF, γνωρίζω τι ακριβώς κάνει. Είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία για τον εμβολιασμό των παιδιών στην Ελλάδα. Μοιραζόμαστε τα ίδια συναισθήματα και αξίες με αυτόν τον οργανισμό, προσπαθούμε να υπάρχει καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Θέλω να συγχαρώ τους δύο κυρίους δίπλα μου για την πρωτοβουλία, ανοίγουν ένα νέο δρόμο».

Η σχετικη ανακοινωση απο την ΠΑΕ Ολυμπιακος

Πειραιάς, 21 Οκτωβρίου 2013 – Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και η UNICEF ανακοίνωσαν σήμερα τη συνεργασία τους για την ανοσοποίηση παιδιών σε χώρες όπου υπάρχει επείγουσα ανάγκη. Στόχος της συνεργασίας είναι η συγκέντρωση χρημάτων και η ευαισθητοποίηση του κοινού στην Ελλάδα και παγκοσμίως, για την εκστρατεία της UNICEF με τίτλο “100% Campaign” για την ανοσοποίηση παιδιών στα οποία δεν φτάνουν τα σύγχρονα προγράμματα εμβολιασμών.

1,5 εκατομμύριο παιδιά σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που θα μπορούσαν να έχουν αντιμετωπιστεί με εμβολιασμό. Αυτό σημαίνει ένα παιδί κάθε 20 δευτερόλεπτα. Περίπου 20 τοις εκατό όλων των παιδιών δεν υποβάλλονται στα βασικά εμβόλια, διότι η φτώχεια, οι συγκρούσεις, οι ελλιπείς υποδομές ή οι περιορισμένες δυνάμεις των κυβερνήσεων καθιστούν δύσκολη την κάλυψή τους. Η εκστρατεία “100% Campaign” έχει στόχο να εξασφαλίσει ότι όλα τα παιδιά σε δυσπρόσιτες περιοχές θα λαμβανουν τα σωτήρια εμβόλια.

Γνωρίζοντας ότι η UNICEF προσφέρει εμβόλια που σώζουν ζωές σε περισσότερα παιδιά από κάθε άλλη οργάνωση, η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και τη συγκέντρωση χρημάτων για την εκστρατεία “100% Campaign”, τοποθετώντας το λογότυπο της UNICEF στις φανέλες των ποδοσφαιριστών της και θέτοντας ως στόχο τη συγκέντρωση 2 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, κάτι που ισοδυναμεί με τη διάσωση 50.000 παιδιών.

“Από την ίδρυση του Συλλόγου μας το 1925, ο Ολυμπιακός ως ποδοσφαιρική ομάδα εκπροσωπεί μια ιδέα, ένα κίνημα, μια δέσμη αξιών που φέρνει τους ανθρώπους κοντά, ωσάν να ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας. Αυτές είναι οι αξίες πάνω στις οποίες θέλουμε να βασίσουμε τη νέα μας συνεργασία με τη UNICEF”, είπε ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. “Είμαστε πάντα δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, και πλέον με τη UNICEF στο πλευρό μας, μπορούμε να επιτύχουμε κάτι πολύ σημαντικό για εμάς, δηλαδή να βάλουμε ως προτεραιότητα μας την ευημερία των παιδιών του κόσμου!”

“Η UNICEF είναι περήφανη που συνεργάζεται με την ΠΑΕ Ολυμπιακός έτσι ώστε να ενισχυθεί η φωνή της UNICEF για τα παιδιά του κόσμου, να μάθουν τα εκατομμύρια των φιλάθλων ότι μπορούν να βοηθήσουν να σώσουμε τις ζωές ευάλωτων παιδιών και να συγκεντρώσουμε ένα τόσο απαραίτητο ποσό προκειμένου να καλύψουμε όλα τα παιδιά με τα βασικά εμβόλια”, είπε η Leila Pakkala, Διευθύντρια της UNICEF για την Συγκέντρωση Ιδιωτικών Πόρων και Συνεργασιών.

“Η συμμαχία μεταξύ Ολυμπιακού και UNICEF αποτελεί ένα ορόσημο για την ανθρωπιστική δράση της UNICEF Ελλάδος”, είπε ο κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF. “Θα μας δώσει τη δυνατότητα να κινηθούμε πιο γρήγορα σε ότι αφορά την προστασία παιδικών ζωών, της προώθησης των παιδικών δικαιωμάτων σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και της συμβολής στην προστασία των παιδιών παγκοσμίως. Δίνουμε ελπίδα σε χιλιάδες παιδιά.”

Σχετικά με τη UNICEF: Η UNICEF δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 190 χώρες και περιοχές βοηθώντας παιδιά να επιβιώσουν και να προκόψουν, από την πρώιμη παιδική ηλικία μέχρι την εφηβεία. Όντας ο μεγαλύτερος πάροχος στον κόσμο εμβολίων για τις αναπτυσσόμενες χώρες, η UNICEF υποστηρίζει την υγεία και τη διατροφή των παιδιών, την παροχή καθαρού νερού και υγιεινής, ποιοτικής βασικής εκπαίδευσης για όλα τα αγόρια και τα κορίτσια, καθώς και την προστασία των παιδιών από τη βία, την εκμετάλλευση και το AIDS. Η UNICEF χρηματοδοτείται πλήρως από εθελοντικές συνδρομές φυσικών προσώπων, επιχειρήσεων, ιδρυμάτων και κυβερνήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη UNICEF και το έργο της, επισκεφτείτε τις σελίδες www.unicef.org και www.unicef.gr

Σχετικά με την ΠΑΕ Ολυμπιακός: Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα σε κατακτήσεις τίτλων, καθώς έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις τόσο στο ελληνικό Πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο. Ωστόσο, η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένας απλός σύλλογος. Είναι μια οικογένεια και όλοι μαζί, η διοίκηση, το τεχνικό προσωπικό, οι αθλητές και οι οπαδοί αποτελούν τα δομικά στοιχεία της ιστορίας του πιο επιτυχημένου και ισχυρού αθλητικού οργανισμού στη χώρα στην πάροδο των ετών. Ο Σύλλογος έχει κερδίσει 40 πρωταθλήματα συνολικά και έχει πανηγυρίσει 26 φορές την κατάκτηση του Κυπέλλου. Επιπλέον, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει συμμετάσχει 13 φορές στο champions league, τη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση στον κόσμο! Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Πρόεδρός της κ. Μαρινάκης φέρουν μια στιβαρή παράδοση στον τομέα της φιλανθρωπίας και στο παρελθόν έχουν υποστηρίξει πολυάριθμες φορές φιλανθρωπικά ιδρύματα και καθημερινούς ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. (www.olympiacos.org).
Πηγή: http://www.pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.